Završena energetska obnova Mjesnog doma u Rezovačkim Krčevinama: Udruge i mještani dobili ljepši i ugodniji prostor za druženja

U prostoru gradske vijećnice Grada Virovitice održana je završna konferencija projekta energetske obnove Mjesnog doma u Rezovačkim Krčevinama.

Svrha projekta, čiji je nositelj Grad Virovitica i koji je izradila Razvojna agencija VTA, je postizanje energetskih ušteda, poboljšanje energetskih svojstava zgrade, odnosno smanjenje potrošnje energije u zgradi te bolji uvjeti za njegove korisnike.

Konferenciji su, među ostalima, nazočili i gradonačelnik Ivica Kirin i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, a o projektu i očekivanim uštedama govorila je Marija Knežević, stručna suradnica u Razvojnoj agenciji VTA.

20210304 111138
foto: virovitica.hr

– Primjenom mjera energetske obnove ostvarit će se uštede godišnje potrebne topline za grijanje zgrade od 59,82 posto, uz smanjenje godišnje emisije CO2 za 63,77 posto i godišnje primarne energije za 72,74 posto – rekla je M. Knežević.

Projekt je vrijedan 537.635,73 kuna, sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Grada Virovitice, a u sufinanciranju sudjeluje i Fond za sufinanciranje.
U sklopu projekta obnovljena je fasada, zamijenjena postojeća stolarija novom PVC stolarijom, ugrađen je plinski kondenzacijski kotao i nova grijaća tijela, napravljena je toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu.

20210304 111017
foto: virovitica.hr

– Projektima poput ovog Virovitica, osim vizualnog uljepšavanja, radi i na jačanju društvene i gospodarske revitalizacije. Zahvaljujući energetskoj obnovi smanjit ćemo troškove, a stanovnici i udruge dobili su kvalitetan i ugodan prostor za kulturna događanja, okupljanja i sastanke – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši da su u planu i novi projekti energetske obnove, a među njima su nekadašnji disko klub Vanadis, zgrada Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, Fana, stara zgrada COOR-a, dvorana IBM, zgrada Vegeške…

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”622333″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content