ŽO SDP Mate Vukušić kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima

Županijska organizacija SDP-a predstavila je danas (subota) svoje kandidate za župana VPŽ, gradonačelnika Orahovice i načelnike četiri općine s područja Virovitičko-podravske županije na predstojećim lokalnim izborima.

Predstavljanju je nazočio i predsjednik SDP HR Peđa Grbin i tajnik Vedran Babić te predstavnici stranke sa županijskog područja.

Peđa Grbin istaknuo je važnost izlaska na lokalne izbore, naglasivši da je riječ o izborima koji uključuju važne odluke, a koje će se kasnije odnositi na sve usluge o kojima ovise građani: od obrazovanja, zdravstvene zaštite, komunalne infrastrukture do vodoopskrbe. SDP će zato maksimalno angažirati građane za izlazak na izbore, rekao je.

-Izuzetno je bitno da se građani uključe i pomognu izabrati one koji će biti u stanju voditi brigu o svim tim pitanjima na dobrobit drugih. Mi u SDP-u izlazimo na izbore ne samo s programima kako te stvari ostvarivati bolje, već i s ljudima koji su u stanju te programe i ostvariti – rekao je Peđa Grbin.

POZNATI KANDIDATI 

SDP to planira ostvariti uz pomoć Mate Vukušića, aktualnog predsjednika ŽO SDP-a, koji je kandidat za župana na lokalnim izborima. Aktualni načelnik općine Nova Bukovica Tomislav Bračun nastavlja borbu za novi mandat, dok je Radoje Medenica kandidat stranke za gradonačelnika Orahovice.

Katarina Beneta kandidatkinja je SDP-a za mjesto načelnice općine Čađavica, Ivan Mareković iz Terezinog Polja kandidat je za načelnika općine Lukač (zajednička lista SDP-HSU), a Ivan Jerbić kandidat je za načelnika općine Čačinci.

Načelnik Nove Bukovice Tomislav Bračun rekao je kako se nada promjenama koje će donijeti bolje uvjete za svaku sredinu i da će njihova vizija koju će predstaviti biračima biti prepoznata.

Radoje Medenica istaknuo je da SDP nastavlja raditi na temeljima politike koju su građani već imali prilike upoznati te da će jedan od najvećih projekata za koje će se boriti u Orahovici biti tunel Kapela-Orahovica, a koji bi trebao skratiti put preko Papuka s više od 50 kilometara na dionicu od 2,5 kilometra. Zapadna obilaznica drugi je projekt koji je na listi prioriteta.

Mate Vukušić, predstavljajući svoju kandidaturu za župana Virovitičko-podravske županije, govorio je o nekim aktualnim ulaganjima županijskih vlasti, a koje će njegova stranka prekinuti u budućnosti, kaže, „jer odražavaju manjak vizije, misije, strategije i plana”. Kritizirao je, između ostalog, i sustave navodnjavanja zbog malog broja postojećih korisnika, kao i velik broj područnih škola koje zjape bez učenika.

Županija mora iskoristiti svoju turistički potencijal, rekao je, a u SDP-u postoje stručnjaci koji već rade na brendiranju proizvoda i usluga koji će na ovo područje dovesti veći broj turista. Po bruto dohotku, plaći i siromaštvu VPŽ je već godinama na začelju u Hrvatskoj, stanje koje se, unatoč svim projektima i investicijama ne mijenja, rekao je M. Vukušić.

-Ovih dana izaći ćemo s listama i cjelovitim programom za sve naše gradove i općine, s programom koji je realan i koji je ostvariv. Program će uključivati projekte koji će se ostvarivati iz fondova EU i resornih ministarstava. U trenu kada preuzmemo upravljanje županijom, vratit ćemo sve, samo ne ovako kako upravlja HDZ. Stanje je loše i neodrživo i mora se promijeniti – rekao je M. Vukušić. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content