Županijski volonterski centar Kreda prvi rođendan proslavio volontirajući u virovitičkom Skloništu za životinje

Županijski volonterski centar Kreda nedavno je proslavio prvu godinu svoga postojanja, a tim su povodom proteklog vikenda njihovi volonteri, uključujući i one najmlađe, posjetili Sklonište za životinje u Virovitici, prikupili i donirali im hranu te proveli prijepodne u igri i šetnji sa psima.

Podsjetimo, volonterski centar u našoj je županiji osnovan početkom prošle godine, a unatoč mnogim ograničenjima uzrokovanim pandemijom, tijekom godine organizirali su niz volonterskih akcija i inicijativa u kojima su svoje snage stavili na raspolaganje zajednici.

IMG 44023712b9644c6583c2b7f3882a9848 V 1

Tijekom prvog zatvaranja prošlog proljeća pokrenuli su inicijativu ‘Jedni za druge’ gdje su u suradnji s GDCK Virovitica obilazili kućanstva starijih, bolesnih i nemoćnih sumještana te im tako osiguravali potrebne namirnice i lijekove tako da oni ostanu zaštićeni i u kućama. U listopadu su se uključili u međunarodni volonterski projekt ’72 sata bez kompromisa’ te ga, po treći put za redom, uspješno organizirali u Suhopolju, u suradnji s tamošnjim Savjetom mladih. Aktivnosti su se održale na otvorenom i u ograničenom broju sudionika, no sve su planirane akcije uspješno i završene.

Dobra djela nastavila su se krajem godine kada su se volonteri centra uključili u prikupljanje i prijevoz pomoći u potresima pogođena područja na Banovini. Osim volonterskih akcija, tijekom prošle godine centar je organizirao i niz edukativnih on-line radionica o volonterstvu za predstavnike udruga te škole i učenike u nekoliko općina diljem Virovitičko-podravske županije.

– Za sve zainteresirane za volontiranje – na FB stranici Županijskog volonterskog centra dostupan je obrazac koji svi mogu ispuniti i na taj se način prijaviti u bazu volontera te će iz nje biti kontaktirani ukoliko se ukaže potreba za volonterima njihovih interesa. Ispunjavanje ovog obrasca dobrovoljno je i ne obavezuje ni na što – poručili su iz Centra.

(www.icv.hr, af)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content