Cafuta dvaput pokazao na bijelu točku, Obžetić promašio, a Milinović zabio za minimalnu pobjedu Bratstva protiv Borove

U susret 21. kola 1. županijske nogometne lige na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju gosti iz Borove su ušli na krilima prošlotjedne pobjede nad Graničar Bušetinom, a domaća momčad nakon dva kola bez pobjede.

U 13. minuti Vedran Bajivić svojim zgoditkom doveo je domaću momčad u prednost. Samo tri minute kasnije poravnao je “motor” sredine terena gostujuće momčadi Mateo Gegić. U nastavku se vodila otvorena borba u kojoj su domaći u nekoliko navrata bili nezadovoljni sudačkim odlukama.

Domaća momčad je imala više loptu u nogama, ali bez konkretne završnice, u nekoliko navrata nedostajao je zadnji pas. Istovremeno, gosti su u opasnim kontrama sijali opasnost u domaćim obrambenim redovima. Po običaju, najagilniji je bio Darko Obžetić s kojim su domaći igrači imali najviše problema. Ipak, domaći vratar Leo Franjić u nekoliko navrata za njega je bio nesavladiv.

Susret je odlučen u posljednjih jedanaest minuta. U 79. minuti u domaćem kaznenom prostoru zaustavljen je Obžetić, a sudac Dinko Cafuta pokazao je na bijelu točku. Loptu je uzeo Obžetić, ali je pogodio samo okvir gola. Domaći igrači su odahnuli i krenuli na “sve ili ništa”.

Deset minuta kasnije mladi Dejan Mioljević našao se u kaznenom prostoru u “sendviču” između dva gostujuća igrača, pao je na travnjak, a sudac Cafuta je pokazao po drugi puta na jedanaesterac, ali ovog puta za domaću momčad. Dino Milinović je nadmudrio Darija Šameca i postavio konačni rezultat 2:1.

-Domaći su iskoristili dvije naše pogreške, a mi, nakon odlične igre, svoje prilike nismo uspjeli materijalizirati. Nastavljamo se i dalje boriti za opstanak – prokomentirao je trener Borove Mile Grdić.

-Teška i tvrda utakmica za igranje, protivnik se dobro držao, ali smo imali sreće i osvojili vrijedne bodove – zadovoljan rezultatom bio je trener Bratstva Dario Gabrić.

Bratstvo Gornje Bazje – Borova 2:1
Igrač utakmice: Leo Franjić

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content