Investicije OBŽ u protekle četiri godine u gradu Osijeku 260 milijuna kuna: Uz dobru suradnju mogu se realizirati i najzahtjevniji projekti

U sklopu posjeta općinama i gradovima na području Osječko-baranjske županije, jučer, 26. travnja, župan Ivan Anušić sa suradnicima obišao je grad Osijek, odnosno investicije financirane i sufinancirane sredstvima Županije.

Obilazak je počeo uvidom u radove na domu Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u Lučkom prilazu, potom je obišao energetski obnovljene zgrade Graditeljsko-geodetske škole Osijek, Doma za stare i nemoćne Osijek i višestambenu zgradu na adresi Vijenac Ivana Česmičkog 13. Posjetio je i Centar za autizam Osijek, obišao radove na zgradi Željezničkog kolodvora Osijek te na kraju i gradilište jednog od najvećih i najznačajnijih županijskih projekata, izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u eko-poduzetničkoj zoni Nemetin.

– U protekle četiri godine Osječko-baranjska županija je na području grada Osijeka razvijala niz projekata, naravno dio zajedno s Gradom, a dio su izravne investicije koje je Županija nominirala prema ministarstvima ili financirala iz vlastitih sredstava. Ukupna vrijednost investicija koje je Osječko-baranjska županija ostvarila u četiri godine na području grada Osijeka iznosi 260 milijuna kuna, a započeli smo nove investicije u vrijednosti oko 200 milijuna kuna – rekao je župan Ivan Anušić na početku obilaska.

Zamjenica gradonačelnika grada Osijeka Žana Gamoš istaknula je kako se nakon protekle četiri godine može potvrditi da se uz obostranu suradnju lokalne i regionalne samouprave mogu kvalitetno realizirati svi veliki infrastrukturni projekti.

Obnova Učeničkog doma dio je projekta izgradnje Regionalnog centra kompetentnosti VIRTUS čija je ukupna vrijednost 96 milijuna kuna. Radovi se u cijelosti financiraju bespovratnim sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj, obuhvaćaju rekonstrukciju, dogradnju i prenamjenu doma, a trebali bi biti završeni do školske 2022/23. godine.

– Postojeći Učenički dom adaptirat će se i prenamijeniti u Akademis, što je novi pojam u kategorizaciji ugostiteljskih objekata te postati dom-hostel. Tijekom školske godine u njemu će biti smješteni učenici, a ljeti će raditi kao hostel, što ujedno povećava i smještajni kapacitet na području županije. Po završetku radova bit će to jedan od najsuvremenijih i najopremljenijih domova u Hrvatskoj – kazao je ravnatelj Škole Andrej Kristek.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content