Ivan Radić, HDZ-ov kandidat za osječkog gradonačelnika, predstavio svoje zamjenike

Ispred Punkta nove energije Grada Osijeka u Šamačkoj ulici u Osijeku, kandidat za osječkog gradonačelnika i saborski zastupnik Ivan Radić predstavio je kandidate za svoje zamjenike Dragana Vulina i Jasenku Crnković.

-Ovo su osobe koje imaju iskustvo u realnom sektoru i upravljanju javnim sustavima – rekao je Radić prilikom predstavljanja dodajući kako je upravo to tim ljudi koji svojim dosadašnjim radom, stručnim referencama i profesionalnim rezultatima jamče provedbu najavljenih projekata u Osijeku.

Rođeni Osječanin, Dragan Vulin, dobro je poznat osječkoj javnosti, posebice svojim političkim djelovanjem. Od 2013. do 2017. godine obnašao je dužnost zamjenika župana Osječko-baranjske županije, dok je u aktualnom mandatu bio predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije i vijećnik u osječkom Gradskom vijeću. Vulin je zaposlen na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih znanosti. Nakon završetka istoimenog studija počeo je raditi kao znanstveni novak na Zavodu za elektrostrojarstvo, a 2020. godine stekao je akademski stupanj doktora znanosti iz područja Tehničkih znanosti, polje Elektrotehnika.

Predstavljanje kandidata

S obzirom na svoju struku, Vulin je najavio kako će se kao budući dogradonačelnik angažirati prvenstveno u području novih tehnologija. Dodatno je naglasio važnost digitalizacije cjelokupne gradske uprave što bi značilo brže i jednostavnije procedure te povoljnije usluge za Osječane.

– Gradska uprava i gradska poduzeća moraju biti okrenuta prema korisnicima. Radit ćemo na tome da sve bude učinkovito, da se ne čeka mjesecima na pojedine postupke već da to bude što je moguće efikasnije i jeftinije za naše sugrađane – istaknuo je Vulin.

Još jedna rođena Osječanka, nezavisna Jasenka Crnković, magistra ekonomije, polaznica međunarodnog doktorskog studija Poduzetništvo i inovativnost, dolazi iz realnog odnosno bankarskog sektora. U svom dugogodišnjem radu obnašala je niz odgovornih i rukovodećih funkcija, a trenutno je zaposlena kao direktorica poslovnice jedne osječke banke. S obzirom na svoje iskustvo i profesionalni rad, istaknula je da će se prvenstveno baviti gospodarstvom te malim i srednjim poduzetništvom.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content