Obavijest Strukovne grupe poljoprivrede HGK – ŽK Virovitica o korištenju sredstava za zaštitu bilja

Strukovna grupa poljoprivrede Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica poslala je obavijest poljoprivrednicima i korisnicima sredstava za zaštitu bilja.

– Obavještavamo i molimo sve poljoprivrednike i korisnike sredstava za zaštitu bilja, a posebno korisnike koji upotrebljavaju zaštitna sredstva za tretiranje uljane repice, pšenice, kukuruza, voća i vinove loze protiv štetnika i nametnika da se pridržavaju pravilne uporabe sredstava te da nikako ne upotrebljavaju proizvode koji sadrže aktivne tvari na bazi klorpirifos i klorpirifos-metyl s obzirom da su strogo zabranjeni još od 16. travnja 2020 godine.

Također se mole proizvođači duhana da prilikom korištenja zaštitnih sredstava, a posebice sredstava koja sadrže aktivnu tvar klomazon uvelike vode brigu o pravilnom korištenju kako bi se izbjegla mogućnost zanošenja sredstva na susjedne parcele.

Poljoprivredni inspektorat na području RH će vršiti kontrole o pravilnoj uporabi sredstava za zaštitu bilja te isto tako kontrole vezane za zabranu korištenja sredstava na bazi aktivne tvari klorpirifos i klorpirifos-metyl – stoji u obavijesti.

(www.icv.hr, HGK ŽK Virovitica)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content