Preminula zlostavljana curica (2) iz Nove Gradiške: Posebnim riječima od nje su se oprostili u Klaićevoj

Pixabay

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja curica iz Nove Gradiške preminula je danas u Klaićevoj bolnici. O njezinoj smrti izvijestila je bolnica, piše Večernji.hr.

– S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru – navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Podsjećamo, djevojčica je završila u Klaićevoj bolnici nakon što su je u teškom stanju prebacili iz bolnice u Novoj Gradišci. Njezini roditelji su dobili 30 dana istražnog zatvora pod sumnjom da su oni bili ti koji su nanijeli djevojčici teške ozlijede. Oni se trenutno nalaze u zatvoru u Požegi.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu oglasilo se ranije priopćenjem u kojem stoji kako su u subotu, 3. travnja obavljene dokazne radnje prvog ispitivanja hrvatske državljanke rođene 1997. i hrvatskog državljanina rođenog 1994. godine.

Riječ je o djetetovim roditeljima, 24-godišnjoj majci i 27-godišnjem ocu. Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv oboje okrivljenika zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela povrede djetetovih prava, kao i da je prvookrivljenica počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede.

– Prvookrivljenica i drugookrivljenik su ispitani zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri kaznena djela povrede djetetovih prava počinjenih u stjecaju. Osnovano se sumnja da su kao roditelji grubo zanemarivali svoje dužnosti podizanja djeteta, odnosno da nisu vodili brigu o zdravlju troje maloljetne djece te su se propustili brinuti o osnovnim higijenskim potrebama i osiguranju higijenskih uvjeta i urednosti prostora u kojem djeca borave – navodi se u priopćenju kojeg je ranije objavilo Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Osnovano se sumnja i da su roditelji počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava, odnosno da su usljed fizičkog postupanja prema maloljetnom djetetu (2018.), svjesni pritom da time ugrožavaju psihofizički razvoj djeteta, nanijeli djetetu brojne lake ozljede.

Postoji osnovana sumnja i da je majka počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede, odnosno da je u srijedu, 31. ožujka ove godine u obiteljskoj kući u Novoj Gradiški udarcima šakama po glavi i tijelu curici nanijela teške i po život opasne ozljede, svjesna pritom krhkosti djeteta.

(vecernji.hr)