U ponedjeljak, 12. travnja, početna konferencija projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača”

Projekt “Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača” provodi se na području općine Pitomača, a obuhvaća naselja Pitomača, Grabrovnica, Dinjevac, Kladare, Otrovanec te Stari Gradac.

Vrijednost projekta iznosi 262.029.556,25 kuna, a najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske Unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u iznosu 149.028.803,45 kuna. Ostali iznos prihvatljivih troškova sufinancirati će se nacionalnim sredstvima u iznosu od 60.594.841,55 kuna.

Pripreme za ovaj projekt počele su 2010. godine, a realizacija se predviđa do 2023. godine.
Projekt se provodi u svrhu ispunjavanja uvjeta Direktiva 91/271/EEC te 98/83/EC i s ciljem
povećanja priključenosti stanovništva na sustave javne odvodnje i vodoopskrbe. Projekt
Pitomača obuhvaća radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje otpadnih voda i
uređaja za pročišćavanja otpadnih voda: kroz Aktivnost 1 – dogradnja sustava odvodnje
otpadnih voda aglomeracije Pitomača te Aktivnost 2 – rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača.

Uvodna konferencija projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije
Pitomača” i potpisivanje Ugovora za dogradnju i rekonstrukciju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracija Pitomača te posjet gradilištu i tiskovna konferencija održat će se u ponedjeljak, 12. travnja u 14 sati u pitomačkom Centru za kulturu “Drago Britvić”.

(VIRKOM)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content