UDRUGA JAGLAC Održane radionice u sklopu programa “Jaglac – moj drugi dom”

U Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac održane su radionice za korisnike poludnevnog boravka te roditelje/članove obitelji koji skrbe o osobama s invaliditetom uključenim u trogodišnji program “Jaglac” – moj drugi dom”.

Radionicu za korisnike održala je Tamara Sadlovski prof. rehabilitator na temu “Opuštamo se”, a za roditelje i članove obitelji radionicu je održala Sandra Matošina Borbaš, prof. psihologije na temu: “Četiri stupa roditeljstva”.

Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a vrijednost mu je 230.000 kuna na godišnjoj razini. Provedba 1. godine programa započela je s 1.lipnjem 2020., a završava s 31. svibnjem ove godine.

– Opći cilj programa “Jaglac” – moj drugi dom je doprinijeti razvoju nedostatnih izvaninstitucijskih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije te povećanja socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom Virovitičko-podravske županije. Provedbom programa u suradnji s partnerima unaprijeđena će biti socijalna usluga poludnevnog boravka ruralnog područja VPŽ Ove radionice donijele su puno toga dobroga, novu edukaciju, primjere novih sadržaja, kako za korisnike tako i za njihove roditelje što je u provedbi ovog projekta doista nužno. Program se pokazao više nego dobrim i korisnim posebno zbog neizmjerne sreće naših korisnika – rekla je koordinatorica programskih aktivnosti Jaglaca Lidija Stojković.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content