BIT ĆE TO TOTALNI NOGOMET Veliki subotnji derbi Suhopolja i Pitomače na stadionu Park donosi puno odgovora

Ovog vikenda sve će oči biti uprte u dva velika nogometna derbija. Onaj nedjeljni pripada Svetom Đurađu i Podgorju i upravo će ta utakmica dati puno odgovora, ali, prije nego se sastanu “ljuti” rivali u drugom razredu županijskog nogometa, veliki županijski derbi 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica odigrat će danas (subota) na stadionu Park domaće Suhopolje i Pitomača.

Iako momčad gostujućeg stratega Ivana Presečana u ovom trenutku igra za oko ljepši, ali i efikasniji nogomet, trebala bi ovo biti neizvjesna utakmica do posljednjeg zvižduka glavnog suca utakmice.

Pitomača se nakon dva uvodna poraza u proljetnom dijelu prvenstva doslovno “preporodila”. Što se tiče ligaškog natjecanja, Presečanovi momci upisali su tri uzastopne pobjede, a zatim dvaput remizirali i to ne s bilo kim. Prvi remi odigrali su na jednom od možda i najtežih ligaških gostovanja, onom u Predavcu, gdje su dvaput imali prednost, dok je onaj drugi bio na domaćem terenu protiv Bilogore iz Grubišnog Polja, momčadi koja se bori za naslov prvaka. Paralelno s tim, uspješne rezultate nizali su u susretima Županijskog nogometnog kupa. Nakon što su milanovačkom Sokolu “strpali” dvanaest komada pa šest Podgorju, prije samo tri dana slavili su na gostovanju u Bušetini gdje su s 4:1 izbacili domaću momčad iz daljnjeg natjecanja, a sebe “lansirali” u polufinale.

Za razliku od Pitomače, koja u ovaj derbi ulazi na krilima pobjede i gledajući sveukupno ligaška i kup natjecanja, sa osam uzastopnih utakmica bez poraza, Suhopolje kao domaćin starta u susret s dva uzastopna poraza. Prošlog vikenda doživjeli su potop u Grubišnom Polju, a ove srijede u četvrtfinalu Županijskog kupa izbacila ih je zdenačka Sloga, vodeća momčad 1. županijske nogometne lige. Nakon minimalne pobjede u Svetom Đurađu kod županijskog drugoligaša, igrači stratega Tomislava Filipovića kroz “iglene uši” provukli su se na TVIN-u protiv županijskog prvoligaša Rezovca tek nakon lutrije jedanaesteraca, ali Sloga je u Zdencima očito bila prevelik “zalogaj”. Grofovi ovog proljeća igraju na “bljeskove”. Mogu pobijediti, ali i izgubiti od svakoga, a ostaje nam za vidjeti s kakvim će pristupom u ovaj veliki derbi koji će nam također dati puno odgovora.

Ove dvije momčadi trenutno su susjedi na ligaškoj ljestvici, ali Pitomača ima šest bodova više i utakmicu manje. Pobjedom se Presečanova momčad ima priliku bodovno izjednačiti s četvrtoplasiranom koprivničkom Tehnikom, dok bi se domaća momčad trijumfom približila Pitomačanima na tri boda zaostatka.

JESENSKI SUSRET PRIPAO PITOMAČI

U jesenskom dijelu prvenstva, na svom Gmanju, Pitomača je bila bolja od Suhopolja s konačnih 3:0. Utakmicu u kojoj je zablistao mladi Matej Babić, obilježili su zgodici Alena Jantola, Antonija Babeca i Karla Jakupeca. Za razliku od tog susreta, u sastavu Pitomače više nema Babeca, dok su suhopoljski sastav u međuvremenu napustili Čađavčan i Prajo. Upravo će Babić izostati u ovom derbiju zbog tri žuta kartona, a ujedno je i jedini kartonirani gostujući igrač, dok bi domaća momčad trebala zaigrati u kompletnom sastavu.

Utakmica 24. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica igra se u subotu, 15. svibnja na stadionu Park u Suhopolju s početkom u 17 sati i 30 minuta.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content