Centar za nestalu i zlostavljanu djecu povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece: Svakodnevno na internetu vreba preko 750 tisuća predatora

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece, ove godine smo se kao član organizacije Amber Alert Europe pridružili kampanji #CheckBeforeYouChat (#ProvjeritiPrijeDopisivanja) koja se odnosi na plesni izazov od 5 koraka na TikTok društvenoj mreži uz pjesmu „Love Birds“ kojom želimo poučiti djecu i mlade znakovima vrbovanja na internet, istaknuli su iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek.

Dodaju kako je šokantna procjena da je na internetu svakodnevno aktivno preko 750.000 predatora, a na žalost svake godine sve je više djece koja postanu žrtve vrbovanja.

Lako je moguće u potpunosti propustiti i ne zamijetiti na vrijeme znakove vrbovanja djece na internetu.

Prošle godine u RH po statistikama MUP-a zabilježeno je više od 227 slučajeva iskorištavanja djece za pornografiju.

– Brutalna realnost je da predator ne treba biti u istoj sobi, zgradi, ili čak zemlji, da bi zlostavljao dijete.

Vjerujemo da noću zaključavate vrata kako bi zaštitili svoju obitelj, ali što ako prijetnja za sigurnost vašeg djeteta nije fizički u blizini, već se nalazi iza poruke stranca na društvenim mrežama? – ističu u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu. 

– Naučite ovih 5 koraka vrbovanja djece na internetu i podsjetite svoju djecu da svaki put provjere tko je osoba s druge strane ekrana, prije nego s njom počnu čavrljati!

Kako bi se priključili ovoj kampanji idite na @tiktok i pogledajte https://www.tiktok.com/@ferizsula

i https://www.tiktok.com/@lewbearbrown *Pjesma: Love Birds – Brenda Mayer

jer oboje na svojim profilima imaju video ovog plesnog izazova u 5 koraka!

Isprobajte ovaj novi plesni izazov u 5 koraka #5stepchallange i naučite 5 koraka vrbovanja djece na internetu!- pozivaju iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content