Centru za kulturu „Drago Britvić“ odobren program „Kreativni kovčeg“

Program Centra za kulturu „Drago Britvić“ pod nazivom „Kreativni kovčeg“ financirati će se dodijeljenim sredstvima od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u okviru Poziva za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

Od ukupno 417 prijavljenih programa odobreno je njih 79 kojima su dodijeljena sredstva u ukupnoj vrijednosti od 1.981.000 kuna.

Centru za kulturu „Drago Britvić“ dodijeljena su sredstva u iznosu od 20.000 kuna koja su namijenjena za program koji će stvoriti angažiranu čitateljsku publiku interdisciplinarnim načinom povezivanja čitanja s drugim umjetnostima i područjima kulturnog i društvenog djelovanja te dodatno valorizirati književnost, književnu baštinu i umjetnost. Također, omogućiti će pristup čitateljskom programu u prometno slabije povezanim ruralnim područjima koja uključuju rubne dijelove Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije. Ciljana skupina koja će biti uključena u program su djeca, mladi i odrasli sa područja dviju navedenih županija, a ciljana vrijednost je sudjelovanje 50 sudionika tijekom provedbe programa.

Program „Kreativni kovčeg“ je jedini odobreni program u sklopu navedenog Poziva na području Virovitičko-podravske županije, što pokazuje da je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske prepoznalo vrijednost i značaj ovog programa kojim će se poticati čitanje i razvijati čitateljska publika.

Prijavu programa izradila je tvrtka DRAFT d.o.o. u suradnji s prijaviteljem Centrom za kulturu „Drago Britvić“ te partnerima Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača i Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača.

(draftdoo.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content