HSPD Siniša Prpić novinarima čestitao Svjetski dan slobode medija

Siniša Prpić (HSPD), kandidat za mjesto virovitičkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, na prigodnoj konferenciji za medije danas (ponedjeljak) je čestitao Svjetski dan slobode medija te novinare simbolično darivao žutim ružama. Novinarka ICV-a tom prigodom dobila je i kaktus, kao dobronamjerni znak kritike, rekao je Prpić, s “ciljem da se u programima sve tri platforme ovih medija nađe više mjesta i za oporbene stranke” te da se “mnogi novinari i novinarke koji inače ondje znaju raditi svoj posao oslobode cenzure ili svojevrsne autocenzure”.

-Čestitam novinarima i novinarkama njihov dan, osobito onima koji su pod cijenu sukoba sa aktualnom vlašću, otkaza i odlaska na sudove zastupali istinu. Posebno ne bih nikoga izdvajao. Možda čudno, ali pohvaljujem onaj dio pravosuđa i one tužbe koje su se odnosile na novinare i novinarke koje su odbačene. Ja osobno i moja stranka bili smo uvijek protiv tužbi protiv novinara – naglasio je S. Prpić.

Ističući “dobronamjernu kritiku” ICV-u Prpić je naglasio kako “četiri godine nitko iz oporbe, ni on ni njegova stranka nije bio u programu ICV radija kroz emisije, kako bi građani čijim je novcem financiran ovaj javni servis mogli čuti i drugu stranu političke priče u Virovitici.”

U skladu s dobronamjernom kritikom, na upit novinarke je li ikad predložio gostovanje uredništvu ICV-a ili došao s prijedlogom za emisiju, S. Prpić priznao je kako tu priliku nije iskoristio. Par puta inicijativu je uputio, kaže, I. Kirinu, gradonačelniku i predsjedniku Skupštine ICV-a, ali ne i uredništvu, koje je nadležno za programski sadržaj.

U skladu s prozivkom o” financiranju ICV-a kao javnog servisa koji je plaćen gradskim novcem”, novinarka i urednica naglasila je kako je u prošlom četverogodišnjem razdoblju ICV nastojao svoje područje interesa umjesto u afere i političku arenu usmjeriti prema građanima i lokalnoj zajednici,  kako bi mjesto u programima i rubrikama ICV radija, Virovitičkog lista i na portalu www.icv.hr svoje mjesto pronašli čitatelji i slušatelji, odnosno lokalna zajednica – njihove “ljudske priče”, uspjesi klubova, rad udruga, napori i uspjesi škola i vrtića, rad ustanova u kojima djeluju, odnosno sve ono što čini jednu zajednicu i lokalnim medijima (a ICV čini tri medija u jednom) zapravo daje smisao. (www.icv.hr, mlo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content