Igor Fazekaš: Protiv svih onih koji su širili neistine na društvenim mrežama potrudit ću se da snose odgovornost

Danas (petak) je u prostorijama Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine održana konferencija za medije vezana uz nekorektan odnos određenih medija prema kandidatu za slatinskog gradonačelnika Igoru Fazekašu, kao i o govoru mržnje na društvenim mrežama prema članovima HDZ-a. Konferenciju za medije je otvorio kandidat za gradonačelnika Slatine i predsjednik GO HDZ-a Slatina Igor Fazekaš, osvrnuvši se na prenošenje vijesti određenih medija na društvenim mrežama od strane političkih oponenata koji se u drugom kugu natječu za mjesto gradonačelnika Slatine.

– Unatoč želji da se u ovo predizborno vrijeme svi zajedno u medijima pokušamo natjecati sa izbornim programom i planovima koje smo pripremili, nažalost ne možemo zanemariti količinu mržnje i laži koje se kontinuirano iznose o članovima Hrvatske demokratske zajednice, našim obiteljima, te kandidatima za zamjenika gradonačelnika i gradonačelnika. Naime, sve objave i komentari na društvenim mrežama koji nama idu u prilog se brišu, a ostavljaju se negativni komentari, komentari u kojima ima i govora mržnje, u kojima se na nedoličan i vulgaran način ophodi i prema našim obiteljima. Ti komentari, većinom sa lažnih profila, su pokušaj da se pažnja javnosti makne sa protukandidata za mjesto slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića i onoga što je u svom mandatu napravio, a to je da je zadužio Grad Slatinu na 20 godina za 54 milijuna kuna bez suglasnosti Gradskog vijeća i Vlade Republike Hrvatske, a radi se o ”kampusu” na mjestu bivšeg Gaja. Dakle, želi se prebaciti ”loptica”, odnosno oblatiti mene kao kandidata, što se može vidjeti na Facebook profilu Udruge Vidra, tj. Foruma Zeleni odred, a koji je prenesen na službenoj Facebook stranici Domovinski pokret Slatina. Također, moram se osvrnuti i na pisanja nekih medija o mom mogućem sukobu interesa, a koje su isto prenijeli moji politički oponenti na svojima društvenim mrežama, te isti mogući sukob interesa demantirati – rekao je Fazekaš te nastavio…

– Točno je da je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pokrenulo postupak za odlučivanje o mom mogućem sukobu interesa, no netočni su navodi mojih političkih protivnika da ”Povjerenstvo smatra da dužnosnik nema pravo na božićnice, regrese…”, jer se o tome mora donijeti konačna odluka, a postupak je u tijeku – istaknuo je Fazekaš te je medijima predočio dokumente koji potkrepljuju njegove riječi, odnosno dio ugovora o radu i očitovanje uredništvu medija koji tvrdi suprotno.

Protiv svih onih koji su širili neistine na društvenim mrežama potruditi ću se da snose odgovornost.

– Za sve one administratore na Facebook stranicama Slatinska prigovaralica i Dnevna doza Slatine, osobno ću se potruditi da za to snose odgovornost, odgovornost za sve laži koje su iznijeli, kao i sve one potpisane u komentarima. Nikada u životu nikome se nisam zamjerio, nikada u životu nisam nikome rekao ružne riječi, i očekujem da se politički suparnici, koji sebe smatraju političkim uzorima građankama i građanina grada Slatine, ispričaju jer upravo oni preko lažnih profila pokušavaju degradirati članove HDZ-a i HLS-a, a i mene osobno. Nije problem da se mene kao političara pokušava diskreditirati lažima, ali ne dozvoljavam da mi se dira obitelj. Gospodo, to tako neće moći – zaključio je Fazekaš.

IMG 8789

Medijima se obratio i kandidat za zamjenika gradonačelnika Slatine Miroslav Venus.

– Zaista sam tužan što u gradu u kojem živim i za kojeg se dugi niz godina borim da bude što bolji i kvalitetniji događaju ovakve ružne stvari koje nemaju nikakvog temelja i koje kod normalnih ljudi su naprosto nedopustive. Moram napomenuti kako temeljem izmjena zakona o lokalnoj samoupravi Grad Slatina više nema dva zamjenika gradonačelnika, nego jednog. Samim time je i pozicija zamjenika gradonačelnika veće važnosti i težine, jer sukladno tome da se u slučaju da gradonačelnik, iz bilo kojeg razloga, ne može obnašati svoju dužnost, a to se dogodi u drugoj godini mandata, tada nema novih izbora već njegovu funkciju nastavlja obnašati trenutni zamjenik. To znači da sve što se stavlja na teret sadašnjem gradonačelniku Denisu Ostrošiću, ako bude ponovno izabran, a vezano uz zadužnice koje Grad Slatinu stavljaju u dužničko ropstvo narednih 20 godina u svezi sveučilišta na mjestu bivšeg Gaja te isto dobije sudski epilog, znači i to da će nama Ilija Nikolić biti gradonačelnik, odnosno obnašati tu dužnost. Molim građane Slatine da se osvijeste i o svemu tome razmišljaju, a lidere stranaka koji su otpali u utrci za mjesto gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika očekujem da naprave isto što i prije četiri godine, založe se za promjene – istaknuo je Venus.

Konferenciji su, uz kandidata za slatinskog gradonačelnika i kandidata za njegovog zamjenika, Igora Fazekaša i Miroslava Venusa, nazočili potpredsjednica GO HDZ-a Slatine Helena Hegediš i tajnik GO HDZ-a Danijel Kireta. (www.icv.hr, ADF; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content