INA podržala projekt Tehničke škole Virovitica ”Cijepljenje za bolju budućnost”

INA od 2014. godine redovito provodi program Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša, prirode i klime.

Projekt Tehničke škole Virovitica pod nazivom ”Cijepljenje za bolju budućnost” je među 12, od čak 348 prijavljenih, stručno odabranih projekata koje INA podržava ove godine. Idejni začetnik i voditelj projekta je profesor Dino Davidović uz podršku ravnatelja Ivana Kućana i profesorice Gabriele Tomljanović, a tiče se izgradnje drvene nadstrešnice u kojoj bi učenici i nastavnici šumarskoga usmjerenja cijepili rijetke šumske voćkarice i stare voćne sorte te tako doprinijeli još većoj raznolikosti šumskih vrsta. Učenici bi također bili educirani o ovoj jedinstvenoj vještini što bi doprinijelo većoj i široj kvaliteti obrazovanja. Nastavak je ovo na jedinstveni INTERREG projekt ”Zaboravljene šumske voćkarice” pomoću kojeg je Tehnička škola dobila plastenik za uzgajanje rijetkih šumskih voćkarica, a ono što je nedostajalo je kvalitetan prostor u kojem bi se učenici i nastavnici mogli pozabaviti cijepljenjem upravo tih voćkarica i voćnih sorti.

Ukupna vrijednost projekta je 17.170 kuna, a od toga iznosa INA sufinancira 80 posto, odnosno 14.000 kuna, dok će s preostalih 20 posto doprinijeti Virovitičko-podravska županija. Period implementacija projekta je od svibnja do studenoga 2021., tako da se već iduće školske godine planira cijepljenje u novom, prikladnom prostoru. Šira javnost moći će sudjelovati i u ”Maloj školi cijepljenja” koja će biti organizirana za sve zainteresirane učenike odgojno-obrazovnih ustanova u Virovitici s naglaskom na one najmlađe.

(Tehnička škola Virovitica, G. Tomljanović)

ina logo big 1 3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content