Njemačka uklonila Hrvatsku s “crvene” COVID liste: Evo što to znači

Njemačka je uklonila Hrvatsku s ‘crvene’ liste zemalja u kojima je visok rizik od koronavirusa, objavio je u petak navečer državni epidemiološki Institut Robert Koch, potez koji će olakšati putovanja u Njemačku, piše Večernji.hr.

Odluka stupa na snagu u nedjelju, 23. svibnja, što znači da se Hrvatska službeno od nedjelje u ponoć više neće smatrati područjem visokoga rizika, nego kao rizično područje.

U domaćem turizmu ova se odluka očekuje s nestrpljenjem budući da upravo Nijemci spadaju u najbrojnije hrvatske goste, i značit će da njemački turisti po povratku s odmora u Hrvatsku više ne moraju u karantenu. Bit će dovoljno da samo pokažu negativan test.  

Dosad su karantenu s negativnim testom mogli prekinuti nakon pet dana.

Podsjetit ćemo, takav režim putovanja od ranije vrijedi za njemačke goste koji su se cijepili ili preboljeli Covid. Oni već dolaze u Hrvatsku bez obaveze da po povratku u Njemačku moraju u karantenu. Za one koji u Njemačku putuju zrakoplovom i dalje je obavezan negativan test prije ukrcavanja na let. Putnici iz Hrvatske, kao i svi koji u Njemačku dolaze iz visokorizičnog i rizičnog područja, i dalje se moraju prethodno prijaviti na internetsku stranicu njemačke Vlade. 

(www.icv.hr, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content