Obilježavanje Dana državnosti i Dana OBŽ nedjeljnom biciklijadom: Predviđene četiri rute, najduža do Vukovara

Drugu godinu zaredom Športska zajednica Osječko-baranjske županije organizira Rekreacijsku biciklijadu kojom će se obilježiti Dan Državnosti RH i nadolazeći Dan Osječko-baranjske županije. Biciklijadom će se promovirati biciklističke staze i rute osječko-baranjskog kraja, te promovirati cikloturizam i turizam. Start je u nedjelju, 30. svibnja 2021. na Trgu Ante Starčevića u 10 sati.

– Pripremamo se za Dan državnosti i Dan Osječko-baranjske županije u sklopu kojih ćemo i organizirati biciklijadu kao sportsku manifestaciju koja je dio pozitivnog trenda okretanja sportu i druženju u prirodi. Veseli me činjenica da je takvih aktivnosti sve više, a naša Športska zajednica i Upravni odjel za turizam, kulturu i sport neprestano rade na organizaciji i osmišljavanju brojnih događaja poput ovog – rekao je župan Ivan Anušić i pozvao sve sugrađane da se odazovu i sudjeluju u manifestaciji.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth izrazila je zadovoljstvo najavljenom biciklijadom i to baš na Međunarodni dan sporta.

-Svake posljednje srijede u mjesecu svibnju obilježava se Međunarodni dan sporta što je i najbolja uvertira u rekreacijsku biciklijadu koja nas očekuje ovu nedjelju. Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom nastojimo promovirati bavljenje sportom i rekreacijom te brigu o vlastitom zdravlju kao temelje kulture življenja.. Ono što je izuzetno važno u vremenu kao što je ovo, obilježeno pandemijom koronavirusa, je ne zaboraviti na globalno povećan teret od nezaraznih bolesti, u čemu je ključ prevencija – kazala je pročelnica Roth, pozvavši sve građane na sudjelovanje.

Pozivu se pridružio i proslavljeni osječki gimnastičar Robert Seligman koji će također sudjelovati u rekreacijskoj biciklijadi.

-Iznimno me veseli da su se sportske manifestacije počele odvijati neometano. Kao vrhunski sportaš podržavam ovakve događaje jer svi smo svjesni da je sport najbolja prevencija mnogim bolestima i u ovo vrijeme pandemije izuzetno je važno kretati se i ostati aktivan

Tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković istaknuo je kako se na prvu biciklijadu odazvalo oko 300-tinjak sugrađana, te se i ove godine očekuje sličan odaziv, uz poštivanje epidemioloških mjera.

– Predviđene su četiri rute: Osijek – Vukovar– Osijek, u dužini 40km u jednom smjeru, potom Osijek – Kopačevo, nakon čega će TZ Općine Bilje održati jedno kratko predavanje, zatim ruta Osijek – Antunovac – Čepin – Osijek u sklopu koje je predviđeno zaustavljanje na novoobnovljenoj Tvrđavi Kolođvar, te posljednja ruta Osijek – naselje Karašica gdje je također predviđeno kratko predavanje – naglasio je Ižaković. (www.icv.hr, tj, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content