Odobrena druga faza programa ”Zaželi” u Čačincima: Zaposlit će 12 žena koje će brinuti za 60 starijih i nemoćnih osoba

Općina Čačinci nastavlja s projektom “Zaželi bolji život u općini Čačinci II” kojim će se zaposliti 12 žena. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike jučer (srijeda) je donijelo desetu Odluku o financiranju za 46 projekata ukupne vrijednosti 75.724.225,37 kn u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Općina Čačinci dobila je pozitivnu odluku te će njihov projekt biti u stopostotnom iznosu financiran sredstvima EU. Riječ je o projektu vrijednom 1.113.310 kuna.

– Tim programom posao će na godinu dana dobiti 12 žena srednje životne dobi inače svrstanih u kategoriju teže zapošljivih. One će pružati pomoć u kući za oko 60 korisnika starije životne dobi i nemoćnih osoba s područja naše općine. Općina Čačinci sada već punih 10 godina radi projekte za pomoć nemoćnim osobama treće životne dobi. Počeli smo još davno prije programa Zaželi, dakle 2011. smo pokrenuli vlastiti projekt pod nazivom ”Pomoć u kući starim i nemoćnom osobama” i nastavili s pokretanjem projekta ”Zaželi” koji je dao jednu novu dimenziju u našem nastojanju da starim i nemoćnim osobama pružimo maksimalnu potporu i brigu – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content