Stanje u prometu prošlog tjedna: Vozač u Suhopolju napuhao 2,47 promila, najveća brzina ponovno zabilježena u Čađavačkom Lugu

Ukupno je protekli tjedan na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirano devet prometnih nesreća, i to sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom, jedna s ozlijeđenim osobama i jedna s poginulom osobom. Kod dva počinitelja prometnih nesreća je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, a oba su uzrokovala prometne nesreće u subotu u večernjim satima u Slatini.

Utvrđeni prekršaji

Protekli tjedan su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 254 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 66 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Čađavačkom Lugu u subotu u 05.30 sati gdje je utvrđeno da je vozač osobnog automobila njemačkih reg. oznaka, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 124 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.47 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 40 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom srijedu u 22.10 sati u Suhopolju.

Tijekom proteklog tjedna je sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content