U Našicama obilježen blagdan sv. Florijana – Dan hrvatskih vatrogasaca

Diljem cijele Hrvatske danas (utorak) je obilježen Dan hrvatskih vatrogasaca i blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, a svečanosti obilježavanja pridružila se i Vatrogasna zajednica Našice.

U Vatrogasnom domu Javne vatrogasne postrojbe Našice svečanosti su nazočili i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, gradonačelnik Josip Miletić, tajnik Županijske vatrogasne zajednice Stjepan Koški i predsjednik Vatrogasnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Našice Hrvoje Žiha te drugi uvaženi gosti, a vatrogasna vozila blagoslovio je fra Marijan Vidović.

– Vatrogasna zajednica Našice broji 20 Dobrovoljnih vatrogasnih društava koje djeluju na 5 lokalnih samouprava te u svom sazivu ima i profesionalnu vatrogasnu postrojbu Našice. Zahvaljujem se Gradu Našicama i gradonačelniku što su prepoznali naš rad i što su uložili značajna financijska sredstva u vatrogastvo. Prošle godine je realizirana investicija vrijednosti od 1,6 milijuna kuna kojom je kupljeno sedam kombi vatrogasnih vozila za potrebe DVD-ova i Vatrogasne zajednice Našice. Također je oko šest milijuna kuna uloženo u vatrogasne prostorije te smo nabavili i četiri nova navalna vatrogasna vozila – istaknuo je Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našica.

Gradonačelnik Josip Miletić svim vatrogascima je čestitao njihov dan te im se zahvalio na njihovom predanom radu dodajući kako očekuje nastavak kvalitetne suradnje Grada Našica i vatrogasaca, kao i dobre suradnja sa Županijskom vatrogasnom zajednicom jer je sigurnost građana ispred svega.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content