U OBŽ novopozitivno 49, četiri osobe preminule: Trojici državljana Srbije po 8000 kuna kazne za kršenje mjera u tranzitu

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 49 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 26 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (21) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, zatim sedam s područja Belog Manastira, četiri s područja Našica, po dvije osobe su s područja Čepina, Donjeg Miholjca, Petlovca, Popovca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Bizovca, Darde, Đakova, Jagodnjaka, Marijanaca i Petrijevaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 132 osobe koja su oboljele od Covida-19, od kojih je 107 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a su 33 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 54 do 82 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.377 osoba.

Policijski službenici proveli su 23 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja. Naime, jučer su na MCGP Erdut kao izlazni putnici pristupila tri državljana Srbije, za koje je utvrđeno da su dva dana ranije ušli u Hrvatsku i prijavili tranzit, što su prekršili, kao i potom automatski određenu sigurnosnu mjeru samoizolacije. Zbog počinjenog prekršaja prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručeni su im prekršajni nalozi na iznos od 8.000,00 kuna i 500,00 kuna troškova postupka, što su podmirili i napustili Hrvatsku. Policijski službenici obavili su i 137 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content