U sklopu projekta “Vrckavi penzići”, pitomački umirovljenici dvaput tjedno organiziraju radionice vježbanja

Tjelovježba se može prilagoditi razini mogućnosti osobe koja ga provodi pa tako ima različitih svakodnevnih vježbi osobito za starije osobe kao što su hodanje, penjanja po stepenicama, nošenje stvari, ustajanje sa stolice, kreveta i slično.

Kako bi osjećali zdrav duh u zdravom tijelu članovi, Udruge umirovljenika Hrvatske općine Pitomača u sklopu Programa “Vrckavi penzići” organiziraju radionicu tjelovježbe dva puta tjedno koju predvodi profesorica tjelesno-zdravstvene kulture Maja Kirin.

-Vježbamo po 60 minuta, a vježbe koje izvodimo su vježbe koje stimuliraju funkcionalno poboljšanje rada srca i krvotoka, vježbe za održavanje mišićne jakosti kojima se aktiviraju velike mišićne skupine važne za pravilno držanje tijela i vježbe fleksibilnosti one su važne jer održavaju pokretljivost u zglobovima. Također uz sve te vježbe koristimo bučice od 1 kilu, elastične gume i male pilates lopte – kaže voditeljica tjelovježbe, profesorica Maja Kirin te dodaje kako starost nikako ne predstavljati ograničavajući faktor za vježbanje pa tako dolaskom lijepoga vremena i zbog poštivanja epidemioloških mjera radionicu tjelovježbe odrađuju u dvorištu Udruge, a koju su prije održavale u maloj dvorani.

2 4

Zdravi stil života (kretanje, rekreacija, pravilna prehrana i slično) pomaže očuvati zdravlje i popraviti postojeće tegobe osobito osobama treće životne dobi, koji u cilju imaju upravo očuvanje zdravlja i kvalitetu života.

-Korisnici Programa vrlo su aktivni na svim aktivnostima Programa, a radionica tjelovježbe od velikoga je značaja jer tjelesna aktivnost uvelike pomaže u očuvanju fizičkog, ali i psihičkog zdravlja. A najviše od svega nama penzićima treba druženje tako da smo spojili ugodno s korisnim i zahvaljujemo se na podršci Općine u svakom segmentu ovog Programa – kaže predsjednica Udruge, Marica Kovačev.

4 2

Tako uz radionicu tjelovježbe održavaju i radionicu sviranja instrumenta (tambura, harmonika, sintesajzer), Eko radionice u suradnji sa Srednjom školom Stjepana Sulimanca Pitomača i radionica Rad na računalu koje održavaju u Osnovnoj školi Petra Preradović Pitomača, a program je u trajanju od dvije godine te je financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Općine Pitomača.

(www.icv.hr, ib)

3 4

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content