Uređenje društvenog doma u Obradovcima napreduje prema planu, završetak radova do kraja lipnja

Na području općine Zdenci danas (četvrtak) je u radnom posjetu boravila državna tajnica Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak. Razlog posjeta bila je investicija uređenja društvenog doma u Obradovcima koje je upravo ovo Ministarstvo sufinanciralo.

-Riječ je o realizaciji projekta koji smo ljudima na terenu i najavili i obećali te naravno krenuli u realizaciju. Društveni dom u Obradovcima još je jedan dokaz da želimo sva mjesta na području općine ravnomjerno razvijati. Vrijednost ovih radova je 450 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sufinanciralo 107 tisuća kuna, a kroz radove je obuhvaćeno vanjsko uređenje i to krovišta, fasade i stolarije i završetak radova očekujemo do kraja lipnja. Ovim putem zahvaljujem se Ministarstvu na svesrdnoj pomoći pri realizaciji ovog projekta koji će donijeti jako puno mještanima Obradovaca – rekao je načelnik Tomislav Durmić.

Uredenje doma Obradovci 2

Državna tajnica Sanja Bošnjak izrazila je zadovoljstvo inicijativom za ovaj projekt.

-Svake godine naše Ministarstvo ima na raspolaganju određena sredstva za sufinanciranje poboljšanja komunalnog standarda u općinama i gradovima i to najvećim dijelom u manjim općinama koje teže ostvaruju bespovratna sredstva. Takav smo natječaj imali i ove godine na koji je došlo 390 različitih projekata, a odobreno njih 176 među kojima i 12 s područja VPŽ i jedna od njih je i ovaj s područja općine Zdenci što je meni osobito drago jer uvijek s ponosom kažem kako sam rođena Zdenčanka. Obilaskom ovog društvenog doma u Obradovcima vidjela sam koliko je obnova potrebna tom domu, ali ujedno sam vidjela i niz vrijednih promjena koje su očite na području cijele općine. Isto tako, u razgovoru s načelnikom Durmićem upoznata sam i s novim vrijednim projektima koji su u pripremi i koji će ovom malom ruralnom prostoru putem sredstava EU fondova i naših ministarstava donijeti jako puno. I moram reći, koliko god ponekad izgledalo da naša sela u Slavoniji izumiru, upravo te male općine svojim napornim radom čine čuda i uvijek postoje mogućnosti samo ako smo zajedno, ako djelujemo kao jedan i svaku onu prepreku vidimo kao novu priliku u borbi za opstanak malih sredina na ovom području – zaključila je Bošnjak.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content