Uskoro počinje uređenje ulice Pave Vukelića Paje u Orahovici

Državna tajnica Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovice Sanja Bošnjak, posjetila je danas grad Orahovicu. U društvu povjerenika Vlade Republike Hrvatske Saše Ristera obišla je ulicu Pave Vukelića Paje u kojoj će uskoro početi radovi, a koje dijelom sufinancira spomenuto Ministarstvo temeljem Odluke ministra o sufinanciranju, u iznosu od 73.130,18 kuna.

– Ova nerazvrstana cesta, čije je održavanje u nadležnosti Grada Orahovice, bit će sanirana u duljini od 430 metara od spoja sa ulicom Josipa Poljaka kod Parka “Rajčula” do kućnog broja 40. Današnje stanje asfaltirane gradske prometnice širine u prosjeku četiri metra izrazito je loše zbog niza intervencija na podzemnoj infrastrukturi, prekopa, dotrajalosti završnog sloja asfalta i parcijalnih popravaka odnosno “krpanja” rupa. Nakon rekonstrukcije komunalne infrastrukture ulice stvoreni su uvjeti za kompletnu sanaciju u punom profilu ceste uključujući bankine i novi završni sloj asfalta u cijelom obuhvatu planiranih radova. Drago mi je da smo uspjeli ovaj projekt ponovno pokrenuti i da će građani te gradske ulice konačno dobiti uređenu ulicu uz svoje kuće– rekao je povjerenik Vlade Saša Rister te dodao kako sanacija uključuje pripremne radove (čišćenje postojeće površine asfalta, zasijecanje i uklanjanje dotrajalog asfalta, zaštita bitumenskom emulzijom), izradu bankine, ugradnju geo mreže za armiranje asfalta, ugradnju izravnavajućeg asfalta i na kraju ugradnju završnog sloja asfalta.

Procijenjena vrijednost radova prema projektantskom troškovniku iznosi 427.062,50 kuna, a početak radova predviđa se krajem ljeta.

– I ovaj projekt dio je našeg natječaja za podizanje komunalnog standarda na području jedinica lokalne samouprave za uređenje nerazvrstanih cesta, staza, društvenih domova, nabave komunalne opreme, uređenje zelenih površina i slično. Obišla sam Ulicu Pave Vukelića Paje kojoj je vidljivo nužna rekonstrukcija i evo, ovakva bespovratna sredstva itekako pomažu u tim projektima i drago mi je da smo mogli pomoći– zaključila je Sanja Bošnjak. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content