VIROVITIČKOM VELEUČILIŠTU URUČEN CERTIFIKAT SUSTAVA OSIGURAVANJA KVALITETE Jukić: Certifikat je potvrda naše kvalitete i predanog rada

Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasmina Havranek uručila je danas (srijeda) Certifikat sustava osiguravanja kvalitete dekanu virovitičkog Veleučilišta Oliveru Jukiću. Dobivanjem spomenutog Certifikata potvrđuje se ispunjavanje uvjeta prilikom reakreditacije internog sustava upravljanja kvalitetom koji pokriva sve djelatnosti Učilišta poput samih studija, studenata, nastavnika te ljudskih i materijalnih resursa. Osim toga, na ovaj način održava se kvaliteta cijelog sustava te služi kao dobra priprema za daljnje postupke reakreditacije koji se provode svakih pet godina.

IMG 4760 Custom

– Agencija prilikom dodjele Certifikata vodi računa o određenim standardima gdje se gleda čitav niz elemenata jedne institucije, dok je naglasak na cjelokupnoj razvijenosti sustava. Ovo je jedan od rjeđih certifikata, a drži se da su oni najbolja baza za cjelovitu kvalitetu Visokog učilišta – izjavila je ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje te dodala.

– Sada kada je Certifikat u njihovim rukama najvažnije je da se Učilište ne uspava već da se dalje nastavi razvijati. I dalje pojačavamo standarde u visokom obrazovanju koji se moraju zadovoljiti, a taj ”put” mogao bi biti sve teži i teži. I u daljnjem periodu mora se nastaviti raditi na unutarnjoj kvaliteti kako bi se zadovoljili državni, a nakon njih i europski standardi – dodala je.

Zadovoljstvo dobivenim Certifikatom iskazao je i dekan virovitičkog Veleučilišta Oliver Jukić.

IMG 4770 Custom

– Bili smo među prvim institucijama pozvanim od strane Agencije za znanost i visoko obrazovanje budući da su, prema njihovim riječima, znali da kod nas tražene stvari solidno funkcioniraju. Prije svega, rezultat je ovo kontinuiranog rada, vrednuju se rezultati unazad petogodišnjeg perioda, a ponajviše tijekom zadnje akademske godine. Nije sve crno-bijelo, morali smo se prilagoditi nekim europskim smjernicama, ispuniti određene uvjete, te smo uz Certifikat dobili i preporuke za poboljšanje našeg rada. Svega smo bili svjesni, strateški biramo na što ćemo ”baciti” fokus i u svakom slučaju rezultati reakreditacije poklapaju se sa samoanalizom trenutne situacije u Veleučilištu. U svakom slučaju, Certifikat je potvrda naše kvalitete i to sigurno može biti jamstvo studentima da dolaze u ozbiljnu instituciju u što će se, nadamo se, i sami uvjeriti – zaključio je.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content