Župan Andrović uručio Udruzi umirovljenika Čačinci ugovor o donaciji: Udruga broji 160 članova i jedna je od najaktivnijih u VPŽ

Dom kulture u Čačincima, u kojemu Udruga umirovljenika općine Čačinci ima svoj prostor, posjetili su saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković te župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik te načelnik Stožera Civilne zaštite VPŽ Marijo Klement.

Zamjenik načelnika općine Čačinci Alen Jurenac kao domaćin pozdravio je umirovljenike i nazočne goste istaknuvši vrijednost i brojnost ove čačinačke udruge.

-Udruga umirovljenika broji 160 članova i iznimno je aktivna kako u svom radu, tako i radu kompletne općine. Ovim putem se zahvaljujem umirovljenicima na svemu što rade za svoju općinu, a posebno kako bi pomogli svojim članovima u njihovom svakodnevnom životu – rekao je Jurenac.

Predsjednica Udruge umirovljenika Erika Čilog zahvalila se Županiji na donaciji.

-Nama ova donacija znači jako puno jer smo udruga koji živi za svoje aktivnosti, evo trenutno zbog ove pandemije želja nam je samo održati svoju godišnju skupštinu pa ako Bog da, da sve ovo prestane, u koliko-toliko normalnim uvjetima. Posebno smo ponosni na naš Dom kulture koji je veliki ponos cijele općine i koji koriste svi mještani i sve udruge i mi ćemo dati sve od sebe kako bi ga održavali i uređivali da takav ostane i dalje – rekla je Čilog.

Župan Igor Andrović uručio je udruzi ugovor o donaciji od strane Županije poželjevši članovima puno zdravlja uz želju da uspješno odrade sve svoje aktivnosti.

-Uvijek volim reći kako su umirovljenici stariji po godinama, ali više nego mladi po svom radu i aktivnosti. Žao mi je što već drugu godinu zaredom ne možemo organizirati ono naše veliko druženju umirovljenika s područja županije u hali Viroexpo, ali evo pomažemo našim udrugama koliko možemo da ipak neke svoje aktivnosti provedu. Nadam se da će ova naša donacija pomoći u vašem radu, posebno da ispunite ono što ste u ovom projektu prijavili, a to je izlet na vaš prelijepi Jankovac – rekao je župan Andrović.

U nastavku razgovora, čačinački umirovljenici pitali su dužnosnika i za mogućnost cijepljenja u samom mjestu ili u okolnim mjestima, a dobru vijest s njima je podijelio načelnik Stožera VPŽ Marijo Klement.

-Evo baš danas smo dogovorili dostavu više cjepiva u vaš Dom zdravlja u Čačincima, a vrlo uskoro kreće i masovno cijepljenje u Orahovici tako da će svima biti puno lakše što prije zaštiti se od ovog nesretnog koronavirusa – rekao je Klement.

Saborski zastupnik Josip Đakić također se dotakao jedne važne teme s umirovljenicima.

-Moram reći kako mi je drago bilo čuti od njih samih kako im je isplata covid dodatka više nego dobrodošla i taj potez Vlade RH naišao na veliko odobravanje. Važno je pomoći našim građanima koliko se može, a posebno umirovljenicima i to ponajviše onima s najmanjim mirovinama – zaključio je Đakić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content