ANTUNOVO Počinju pripreme za blagdan “Sveca svega svijeta”

U župi sv. Roka u Virovitici danas (četvrtak) počinje duhovna priprema za blagdan sv. Antuna Padovanskog, poznatog i kao “sveca svega svijeta”, budući da ga vjernici štuju na svim kontinentima. Trodnevnicu koja uključuje molitvu krunice sv. Antunu i litanije sv. Antunu te svetu misu vodi fra Marino Kuzminski. Program pripreme počinje u 18 sati.

Na sam blagdan sv. Antuna, u nedjelju, 13. lipnja, mise su u 6, 7.30, 9, 10.30 i 18.30 sati. Za vrijeme svetih misa u samostanskom hodniku bit će prilika za ispovijed, doznajemo iz župe sv. Roka.

Budući da ovog sveca posebno štuju roditelji (uz brak i žena, zaštitnik je djece i mladih te poznat kao pomoćnik pri pronalasku izgubljenih stvari), ove godine bit će održana tradicionalna procesija i blagoslov djece i ljiljana. 

-Procesija kreće ispred crkve u 18 sati, nakon nje slijedi svečana sveta misa, a potom blagoslov djece i ljiljana. Ako nas vrijeme posluži, sve će mise biti služene na otvorenom, pa pozivamo sve koji žele i mogu da taj dan iskoriste za molitvu – ističe fra Bernard Barbarić, župnik župe sv. Roka. (www.icv.hr, mlo, foto: arhivska fotografija)

 

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content