FOTO Epitet derbija opravdan, zaslužena pobjeda Graničar Bušetine: Dva lijepa pogotka Petrinića i sjajne obrane Franjića obilježile susret na Školskom vrtu

Sunčana i topla subota, odlično vrijeme za jednu pravu “mušku” utakmicu. Epitet derbija 28. kola 1. županijske nogometne lige na Školskom vrtu u potpunosti je opravdan. Nadmudrivali su se danas (subota) domaće Bratstvo i Graničar Bušetina, a posebno je bilo zanimljivo gledati okršaj domaćeg vratara Lea Franjića i najboljeg strijelca lige Karla Petrinića. Na kraju, zaslužena pobjeda gostujuće momčadi, ali krenimo redom.

Domaćin puno bolje ulazi u susret i već u 3. minuti stvara opasnu priliku nakon jednog ubačaja Gabriela Pokupića. Iako je bio najviši u skoku, domaći kapetan Dino Milinović nije najbolje zahvatio loptu i nema promjene rezultata.

IMG_6522_900x600

Svoju dominaciju momčad domaćeg trenera Gabrića materijalizirala je u 10. minuti susreta. Ponovno jedan bočni ubačaj, lopta dolazi do Vedrana Bajivića, a ovaj ju smireno šalje iza nemoćnog Natanela Vidaka.

Ubrzo se budi i gostujući sastav. Prvu opasnu priliku imao je Janko Brlas, koji biva srušen u domaćem šesnaestercu i gosti traže najstrožu kaznu. Glavni sudac Siniša Ličinić samo je odmahnuo rukom. Ipak, nije se dugo čekalo na prvi pogodak Graničar Bušetine. Isti igrač ponovno se nakon solo prodora našao na samom rubu 16 i ponovno pada, a ovog puta Ličinić je dosudio slobodan udarac i Habijanića nagradio žutim kartonom. Loptu je namjestio Petrinić i preciznim udarcem preko živog zida u 30. minuti matirao domaćeg vratara Franjića.

IMG_6526_900x600

Petrinić je potvrdio svoju klasu samo sedam minuta kasnije kad je primirio jednu dugu loptu, u prvom koraku “izbacio” svog čuvara i jakim udarcem donio gostima prvu prednost na utakmici, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku raste naboj, igra se žustro, prijete i domaći i gosti, ali bez konkretne završnice. Najbolju priliku u domaćim redovima imao je Hokman u 55. minuti s dvadesetak metara, ali je odlično reagirao Vidak, koji je desetak minuta kasnije “iščupao” još jednu opasnu loptu ispod grede koju je uputio Milinović. Nekoliko dalekometnih pokušaja Mrazovića i Viljevca završilo je u gostujućem bloku.

IMG_6555_900x600

Puno opasnije prigode imali su igrači Graničar Bušetine. Sveprisutni Petrinić je iskoristio svoju brzinu i u nekoliko situacija izbio sam pred Franjića, ali bez puno uspjeha. Prvi pokušaj sijevnuo je pokraj vratnice, a preostalih nekoliko odlično je ukrotio domaći vratar. Solidnu šansu imao je iskosa i Janko Brlas, ali Franjić je u drugom poluvremenu bio kao “hobotnica”.

Vrijeme je odmicalo, a tenzije su rasle. Nekoliko oštrih i nepotrebnih starteva rezultiralo je opomenama. Ličinić je u drugom dijelu podijelio čak šest žutih kartona. Brojni promašaji ipak se nisu osvetili gostujućoj momčadi. Točku na “i” stavio je svojim pogotkom Filip Jeličić u 90. minuti susreta za vrijedna tri boda kojima su preskočili Voćin i barem za kratko izbili na drugu poziciju.

IMG_6559_900x600

Susret su obilježila dva lijepa pogotka Karla Petrinića i nekoliko vrhunskih intervencija domaćeg vratara Franjića, a epitet igrača utakmice ide prvom topniku lige koji se prošlog vikenda vratio s “utakmice života”.

-Svjesno smo im prepustili posjed i bazirali se na kontre. Bili smo u deficitu s igračkim kadrom, ali unatoč tome dali smo svoj maksimum. Opet se pokazalo da smo najjači kad nas nema i kapa do poda svim suigračima na velikoj želji i borbi – rekao nam je Petrinić.

Bratstvo Gornje Bazje – Graničar Bušetina 1:3
Igrač utakmice: Karlo Petrinić

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content