FOTO Započela 2. Nogometna olimpijada u Gornjem Bazju: Virovitica nakon lutrije penala ostala bez bronce

U utorak, 22. lipnja na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju počela je 2. Nogometna olimpijada. Nakon prve, koja je trajala dva dana s četiri ekipe u četiri godišta, ove godine organizatori su krenuli puno ambicioznije, pa su natjecanja mladih nogometaša organizirali u pet dana, svaki dan jedna uzrasna kategorija s puno većim brojem ekipa iz svih susjednih županija.

Jučer su se natjecali mali igrači u uzrastu U-9. Deset ekipa se u prvom dijelu natjecalo u dvije skupine po pet, nakon čega su se po dvije najbolje ekipe plasirale u polufinale. U jednoj skupini najbolji su bili Graničar iz Đurđevca i Virovitica, a u drugoj koprivnički Slaven Belupo i Slavonija iz Požege.

IMG_5957

Virovitica je povela u ogledu sa Slaven Belupom 1:0, ali do kraja koprivnička ekipa je preokrenula rezultat i došla do pobjede 2:1. Drugi polufinalni susret završio je identičnim rezultatom 2:1 za đurđevački Graničar.

Susret za broncu između Virovitice i požeške Slavonije završio je bez pobjednika 2:2, pa se prišlo izvođenju penala. Tek nakon iscrpljujućih deset serija Požežani su došli do pobjede i trećeg mjesta.

U finalu su dominirali mladi nogometaši iz Đurđevca te su rezultatom 2:0 došli do naslova najbolje ekipe na turniru u uzrastu U-9.

IMG_5964

Medalje i pehare najbolji ekipama i pojedincima uručio je predsjednik Škole nogometa općine Lukač – Bratstvo Gornje Bazje Tomislav Živković.

“Picoki” iz Đurđevca dobili su dva pehara, jedan za osvojeno prvo mjesto na turniru u nogometu, a drugi za ukupnog pobjednika u svim disciplinama.

Poredak:

1. Graničar Đurđevac
2. Slaven Belupo
3. Slavonija Požega
4. Virovitica
5. Daruvar I
6. Bratstvo Gornje Bazje
7. No Limit Virovitica
8. Daruvar II
9. Sokol Milanovac
10. Pitomača

Najbolji vratar turnira: Manuel Balent (Slaven Belupo)

Najbolji igrač turnira: David Magdić (Graničar Đurđevac)

Pobjednici u pucanju penala:

Leo Abdić, Lukas Starčević i Ian Borša (Daruvar I)

Pobjednici u žongliranju:

Filip Lukić i Deni Pejičin (Daruvar I)

Pobjednici u preciznosti:

Borna Hrabrić i Patrik Tenžera (Daruvar I)

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content