Viroviticu ponovno očekuje bogat kazališni vikend: Evo što vas čeka u sklopu Virkasa i Virovitičkog kazališnog ljeta

Ovog vikenda u sklopu Virkasa u Kazalištu Virovitica pogledajte dvije predstave. U petak, 25. lipnja s početkom u 20 sati, na repertoaru je predstava „A. jmo P. robat ČEHOV. A“.

Glumci Lovorka Trdin, Peđa Gvozdić i Andro Damiš na pozornicu, pod režijskom palicom Peđe Gvozdića, donose čuvene Čehovljeve jednočinke: Medvjed, Tragičar protiv volje, Prosidba i Labuđi pjev koje je dramatizirala i za scenu objedinila Petra Pleše. Duhovite su to situacije iz svakodnevnog života običnih ljudi, u kojima se svatko može pronaći.

U subotu, 26. lipnja s početkom u 20 sati, na redu je predstava „Dnevnik solerice“ Jasne Rodić.

„Dnevnik solerice“ intimna je ispovijed postfeminističke junakinje, modno i medijski osviještene heroine, suvremene mlade žene, koja je izrazito romantična, željna ljubavi i vezivanja, ali istovremeno skeptična i nemirna, u konstantnom traganju za novim životnim izazovima. Jasminu na njenom putu traganja za idealima prate mnogi osebujni likovi; prijatelji, prijateljice, romantični odabranici, kolege, poznanici i slučajni prolaznici, a sama autorica romana naglašava kako je svaka sličnost s pravim osobama i događajima apsolutno namjerna. Inscenacija romana zamišljena kao dinamična igra u kojoj se glumci izmjenjuju u više različitih uloga.

Ulaznice možete rezervirati na broj telefona 033 721-330 ili u kazalištu svaki radni dan od 9 do 13, te dva sata prije početka predstave. Cijena ulaznice je 50 kuna.

U sklopu Kazališnog ljeta u dvorcu Palače Pejačević u nedjelju, 27. lipnja,  s početkom u 21 sat počinje predstava „Don Quijote od Hrvatske“ Malog Teatra.

Satira za dva glumca po motivima Cervantesovog Don Quijotea. U autoreferencijalnoj predstavi, dvoje glumaca izlazi pred publiku i izvodi bazičnu verziju nekadašnjeg spektakla o bistrom vitezu od Manche. Kroz predstavu se pred publikom otkriva problem za problemom, no unatoč svemu dvojica glumaca spašavaju predstavu svojom dinamičnom međuigrom u kojoj se izmjenjuju smijeh i suze, sukob i igra.

Don Quijote od Hrvatske je tu da prokaže krivde i nepravde, da nam pruži posljednji poziv upomoć i vrati nas tamo gdje je bitno – u kazalište kao mjesto susreta društva, zabave, smijeha, suza, umjetnosti i zdravog razuma.

Predstave u sklopu Virovitičkog kazališnog ljeta su besplatne.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content