Lokalne ljepote Slavonije i Virovitice na izložbi ukrasnih i uporabnih predmeta “VIROkreativa Preko” na Ugljanu

Virovitička Kreativna udruga Unikat gostuje s izložbom ukrasnih i uporabnih predmeta “VIROkreativa Preko” u Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku na Ugljanu.

Gostovanje Kreativne udruge Unikat obuhvaća više od stotinu izloženih uporabnih i ukrasnih predmeta, ali i radionice za djecu i odrasle te prezentaciju, primjerice, oslikavanja šalica. Izložba umjetničkih slika, rukotvorina i nakita je otvorena ove nedjelje, 27. lipnja, a posjetitelji je mogu razgledati u sljedeća tri tjedna.

Pozdravljajući gošće iz virovitičkog Unikata, ravnateljica POU Dom na žalu Marina Marcelić naglasila je kako se pred otočnom publikom prvi put na ovaj način promoviraju lokalne ljepote Slavonije i Virovitice.

Među izlošcima Kreativne udruge Unikat, ističu se radovi predsjednice udruge Jasne Baranjec-Keserica, Đurđice Giba i Sande Mioković, a za posjetitelje su organizirane i radionice za odrasle – izrada vješalica za ključeve i nakita te radionice za djecu – izrada privjesaka i magnetića s morskim motivima te prezentacijom oslikavanja šalica.

Uz riječi zahvale domaćinima predsjednice udruge Jasne Baranjec-Keserica, publika na otvaranju izložbe doznala je kako je Kreativna udruga Unikat osnovana prije deset godina i danas broji 35 aktivnih članova koji u različitim tehnikama izrađuju različite ukrasne i uporabne predmete.

– Učimo jedni od drugih, a svatko od nas ima svoj stil, svoj način izražavanja i svoju ljubav prema onome što stvara svojim rukama. Organiziramo radionice i odazivamo se gdje nas pozovu pa smo tako našu VIROkreativu donijeli u Preko i na otok Ugljan i na taj način, nadamo se, započeli uspješnu suradnju poručila je predsjednica Baranjec Keserica.

Kreativna Udruga Unikat i Grad Virovitica tradicionalno svake godine održavaju manifestaciju VIROkreativa sa zanimljivim interaktivnim sadržajima na kojoj sudjeluje mnoštvo izlagača iz cijele Hrvatske. Uz pomoć TZG Virovitice organizatori su različitih manifestacija u gradu, a predstavljaju se i na Viroexpu, Uskrsnom i Božićnom sajmu, Jesen u gradu, a osobito je značajna Virokreativa u sklopu obilježavanja Dana Grada Virovitice 16. kolovoza na Rokovo, na kojoj se okupi 40-ak kreativaca iz cijele Hrvatske.

Plan i program aktivnosti gostovanja Krativne udruge Unikat iz Virovitice, uz izložbu, obuhvaća i radionice od kojih će se posljednja, radionica izrade nakita za djecu i odrasle, održati u utorak, 29. lipnja u 20 sati.

(nasiskoji.hr, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content