Udruga umirovljenika Voćin svečano obilježila 25 godina postojanja: Povodom jubileja održana redovna izvještajna skupština

Udruga umirovljenika Voćin jučer (subota) je svečano obilježila 25 godina svog osnutka i neprekidnog rada. Tim je povodom u društvenom domu u Voćinu održana redovna izvještajna skupština na kojoj su uz članove nazočili i predstavnici drugih udruga umirovljenika iz Virovitičko-podravske i susjedne Osječko-baranjske županije, te predstavnici raznih udruga i lokalne samouprave.

Sve nazočne pozdravio je dugogodišnji predsjednik Udruge umirovljenika Voćin Franjo Pajtl koji se prisjetio te 1999. godine kada je osnovana ova udruga.

– Glavni inicijator, a potom i prvi predsjednik udruge bio je, sada nažalost pokojni Vlado Barčan koji je dužnost predsjednika obnašao dvije godine. Uz njega je bio i sadašnji tajnik udruge Milanko Jeličić i ja koji dužnost predsjednika obnašam već 18 godina – prisjetio se Pajtl napomenuvši da je udruga u svojim početcima imala više od 100 članova, a sada ih je oko 40.

– Vjerujem da je slična situacija opadanja članstva i u nekim drugim udrugama, a razlozi su jednaki. Mnogih nekadašnjih umirovljenika danas na žalost nema, neki od njih su se razboljeli i ne mogu više dolaziti, a neki su odselili. No ima i onih koji će uskoro u umirovljenike pa vjerujem da ćemo popuniti našu udrugu. U svakom slučaju iako ih možda ima manje nego u nekim drugim udrugama, naši umirovljenici nisu uskraćeni za različite sadržaje koje im nudimo, neovisno radi li se u humanom, edukativnom ili zabavno-rekreativnom sadržaju. U tom smislu redovno posjećujemo toplice, lječilišta, svetišta i sve ono za čime umirovljenici izraze želju. Nekad to odradimo sami, a nekada se povežemo s drugim udrugama što se pokazalo kao vrlo dobro. Stekli smo mnoga poznanstva s umirovljenicima iz brojnih udruga, ali i s drugim udrugama, poput KUD-a Voćin, DVD-a Voćin, Pčelarske udruge, Lovačkih udruga iz Voćina i Nove Bukovice, ali jednako tako i s institucijama s ovog područja. Hvala im svima na tome. Najveća zahvala ide Općini Voćin i načelniku Predragu Filiću koji je pokazao izuzetnu empatiju prema ljudima treće životne dobi – istaknuo Pajtl.

Načelnik općine Predrag Filić čestitao je umirovljenicima na njihovom trudu i upornosti.

– Zahvaljujem svima onima koji se zalažu da općina Voćin funkcionira i u ovom segmentu, a mi im u tome dajemo veliku podršku jer bez njihovog iskustva i savjeta cijela priča bi bila nepotpuna. Osim toga naša je dužnost da pomažemo starije osobe, a tim povodom Općina je pokrenula i projekt Doma za starije osobe u naselju za koji je nedavno postavljen i kamen temeljac. Na taj ćemo način našim starijim sumještanima pružiti odgovarajući smještaj i skrb i vjerujem uljepšati umirovljeničke dane. Osim toga i dalje ćemo kao i do sada na razne načine pomagati rad ove vrijedne udruge koja je maksimalno uključena u sve segmente i sadržaje naše općine – rekao je načelnik Filić.

Sve nazočne pozdravio je i predsjednik umirovljeničkih udruga Antun Han, a nakon skupštine su izaslanstva na voćinskom spomen obilježju odala počast nevinim voćinskim žrtvama. 

(icv.hr, bs, Foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content