OBŽ U Marijancima otvorena rekonstruirana zgrada DVD-a

Pripadnici DVD-a iz Marijanaca nakon gotovo 12 godina čekanja, dobili su  adekvatan prostor i opremu, pa će im sada obavljanje zahtjevnog vatrogasnog poziva  biti puno lakše

Vrijednost radova dogradnje i opremanja prostora iznosi gotovo 4 milijuna kuna, od čega je 2,8 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Također, drugim projektom adaptiran je poslovni prostor u donjoj etaži objekta DVD-a u kojem se sada nalazi nekoliko gospodarskih subjekata za što je Općina Marijanci izdvojila 930.000 kuna vlastitih sredstava.

– Oduševljen sam viđenim, smatram da su uvjeti u kojima će se ubuduće raditi vrhunski na čemu čestitam svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Svjestan sam da nije nimalo lako provesti jedan tako velik i zahtjevan EU projekt, posebno ako se u obzir uzmu sve kontrole, zbog čega je uspjeh još i veći. Osim toga, on je odlično povezan s adaptacijom poslovnih prostora vrijednosti gotovo milijun kuna što znači da su na području općine provedeni projekti vrijednosti 5 milijuna kuna. Uz još nekoliko važnih investicija koje su u fazi realizacije, poput izgradnje sportske dvorane i dječjeg vrtića zaista možemo reći da se Osječko-baranjska županija razvija ravnomjerno – istaknuo je zamjenik župana. Osječko-baranjske županije Mato Lukić prilikom otvorenja nove zgrade.

IMG 8857
Foto: OBŽ

Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić zahvalio se svima na angažmanu oko projekta.

– Ponosan sam na sve članove i članice DVD-a koji su bili nositelji ovoga projekta, ali i na općinski Jedinstveni upravni odjel, miholjački Poduzetnički centar, ali i na sve druge koji su bili uključeni u projekt te svojim radom doprinijeli njegovoj uspješnoj realizaciji. Siguran sam da će ovaj prostor našim mještanima jamčiti sigurnost te da će služiti i budućim generacijama kojima ga ostavljamo – kazao je načelnik Dorkić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Marijanci Dragan Krleža objasnio je kako pitanje adaptacije zgrade DVD-a postoji godinama.

– Potreba za adaptacijom i dogradnjom zgrade pojavila se još 2008. godine kad nam je u posjet došla vatrogasna postrojba iz Francuske. Budući da smo tada posjedovali samo traktorsku cisternu gosti su nam odlučili donirati terensko vozilo, nabavno vozilo i kombi vozilo za prijevoz ljudi što je realizirano u lipnju 2010. godine. Iste godine započeli smo s promišljanjima o skladištenju vozila s obzirom da su postojeći prostori bili neuvjetni, a konačni ishod višegodišnjeg nastojanja za rješavanjem tog pitanja je svečano otvorenje zgrade. Zahvaljujem se svima koji su svojim angažmanom doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog projekta – zaključio je Krleža.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content