Od 268 uzoraka pozitivno je 7 na području OBŽ, dvije su osobe preminule

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 7 bilo pozitivno na koronavirus.

S područja Osijeka, Belog Manastira, Belišća, Đurđenovca, Petrijevaca, Našica i Semeljaca dolazi po jedna novopozitivna osoba, izvijestio je danas na press konferenciji Stožer civilne zaštite OBŽ, a na kojoj je ujedno i predstavljen novi načelnik Mato Lukić.

Istaknuto je i kako se na bolničkom liječenju nalaze 32 osobe oboljele od Covida-19, od kojih je 23 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, 3 su na respiratoru, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 9 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 62 i 70 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 561 osoba.

Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili su jedno kršenje propisanih mjera. Obavili su i 104 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u protekla 24 sata obavili nadzor provođenja epidemioloških mjera na 4 sportska događanja i nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content