Petković budi optimizam: Ne zanimaju me mitovi, Škoti imaju mane i idemo pobijediti

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Škotske igra odlučujući susret Europskog prvenstva, barem što se grupne faze tiče. Samo pobjeda vodi u osminu finala i zato nema kalkulacija. A s kim će izbornik Zlatko Dalić započeti tu utakmicu, samo on zna – piše vecernji.hr

Nadanja su da u vrhu napada bude Bruno Petković, koji načinom igre može itekako parirati Škotima i stvoriti im probleme.

– Očekivanja su bila jako velika, naša i javnosti. Teško je reći što se točno dogodilo i po pitanjima i po svemu dobiva se dojam da je gotovo, da je sve izgubljeno, da smo u bezizlaznoj situaciji, a nismo. Odlučujemo sami o sebi – rekao je Bruno Petković za HNS i dodao:

– Igre u posljednjim utakmicama ne ulijevaju povjerenje, ali mi smo homogeni, atmosfera je dobra i dovoljan je jedan dobar rezultat da naraste samopouzdanje. Ova utakmica će sve pokazati.

Bruno je svjestan svih problema i osoba je koja ne šuti kad stvari ne idu najbolje, kao što ne šuti i kad idu dobro ili kad osjeti da su određeni napadi i kritike promašeni.

– Iza nas je negativan ciklus utakmica i možemo naći milijun alibija zašto je tako. Nepotrebno je toliko se vraćati unatrag. Jedino što ima smisla jest gledati prema naprijed. Treba se što bolje psihički pripremiti – naglasio je Petković pa nastavio:

– Analizirat ćemo Škote, a izbornik i stručni stožer pomoći će nam da iskoristimo na što bolji način njihove mane, kojih svakako imaju.

Ne brine ga loša statistika sa Škotima, reprezentacijom koju Hrvatska nikad nije pobijedila.

– Nikad nisam bio pobornik velikih mitova i onoga što je bilo prije. Imamo negativan omjer i takve stvari… Oni su tvrd protivnik. Teško je to pokazati navijačima i ljudima koji prate, na papiru bi nam svi dali pobjedu. Zato je nogomet dobar, u svakoj utakmici treba davati maksimum.

Što ako se napokon nađe u prvih 11?

– Ako počnem… Jedino čemu se nadam je pobjeda, nisam tu zbog osobne statistike. To je jedini i osnovni cilj. Pogotovo što sam prvi put na velikom natjecanju, to sam sanjao kao dijete, sanjaš igrati za reprezentaciju.

Smetaju mu negativnosti oko reprezentacije, ali obećava da će on i suigrači dati sve od sebe za ostvarenje pobjede.

– Puno je negativnih komentara i atmosfere oko reprezentacije. Mediji teže senzacionalizmu, traže uvijek nešto. Pravim navijačima, onima koji su uvijek uz nas, ne možemo obećati pobjedu, ali možemo obećati da ćemo dati i posljednji atom snage.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content