Projurio kroz županiju i pritom ga kamere snimile čak četiri puta: Osim vrtoglave kazne, ostaje bez vozačke i mora ponovno na polaganje

Petak, 18. lipnja zapamtit će vozač automobila osječkih registarskih oznaka. On je, naime, projurio cestama naše županije u sitnim noćnim satima i snimile su ga tri stacionarne kamere za nadzor brzine koje su mu bile na putu, dok ga je ona u Čađavičkom Lugu snimila dva puta. 

– Prvo je kamera u Čađavičkom Lugu u 01,03 sata utvrdila brzinu kretanja od 127 km/h, već u 01,25 sati je kamera u Suhopolju utvrdila brzinu od 114 km/h, a na svom putu je naišao i na kameru u Pitomači na kojoj je za ovo vozilo utvrđena brzina kretanja od 120 km/h u 01,42 sata. Četvrto i najveće prekoračenje brzine od 135 km/h je utvrđeno na povratku ponovno u Čađavičkom Lugu u 06,17 sati toga dana – izvijestili su iz PU virovitičko-podravske.

Vlasnik ovog vozila će uskoro zaprimiti zahtjev za dostavu podataka o vozaču koji je upravljao vozilom i počinio ove prekršaje, a nakon utvrđivanja identiteta bit će mu izrečene novčane kazne u najmanjem iznosu od 26.000 kuna, 18 negativnih prekršajnih bodova i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom od najmanje 8 mjeseci.

– Međutim, nakon pravomoćnosti ovih prekršaja vozaču će samo zbog prebrze vožnje u petak i prikupljenih više od 12 negativnih prekršajnih bodova biti doneseno i rješenje o ukidanju vozačke dozvole i ponovno će moći na tečaj za vozače tek za 2 godine – kažu iz policije. 

(www.icv.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content