Siniša Prpić odluci sanacije divljeg odlagališta na virovitičkoj vojarni: Vladajući su obmanuli vijećnike

Siniša Prpić, predsjednik Hrvatske stranke pravne države, ujedno i vijećnik u Gradskom vijeću Virovitice danas (srijeda) održao je konferenciju za medije na temu donošenja odluke o sanaciji divljeg odlagališta na prostoru vojarne. Naime, kako je istaknuo, riječ je o odluci koja je izglasana sjednici sazvanoj po hitnom postupku.

– Ivica Kirin i HDZ su ponovno obmanuli, kako Virovitičane, tako prije svega ovaj saziv Gradskog vijeća, kao što su obmanuli i prije četiri godine onaj zadnji saziv gdje smo ostali bez 17 milijuna kuna. HDZ je hitno sazivao sjednicu na kojoj je tražio podršku svojih vijećnika, i na kraju je dobio od debele većine, pa i oporbenih vijećnika, ruku za donošenje odluke za sanaciju divljeg odlagališta ovdje u prostoru vojarne – rekao je Prpić, dodavši da je od 19 vijećnika, uz njega, samo još jedan bio protiv.

IMG 20210602 151451

– Naime ovdje se uopće ne radi o divljem odlagalištu. Jer kako tumačiti izjavu Kristijana Sabe, pročelnika za komunalne djelatnosti, da je ovdje dovezeno 5,5 tisuća kubika građevinskog otpada, a ovdje imamo vatrogasnu postrojbu koja je ovdje dan i noć, dakle ne radi se o divljem odlagalištu, nego se radi o nekom poznatom tko je to dovezao. Jer, naime, kad se radi o divljem odlagalištu, onda govorimo o odlaganju van legalnog odlagališta i presumpcija je da se radi o nekom nepoznatom počinitelju. Nije mogao netko nepoznat dvije, tri, četiri zgrade porušiti na vojarni i prevesti ovdje 300-400 metara dalje. Taj netko je bio vrlo dobro poznat Ivici Kirinu i aktualnoj vlasti – istaknuo je.

IMG 20210602 150700

Riječ je o sanaciji vrijednoj 690 tisuća kuna, kaže Prpić.

– Ova cijela priča se zamotala u financiranje iz europskih fondova, dakle od ovih 690 tisuća, 276 tisuća ide ipak iz džepova građana Virovitice, a budimo iskreni do kraja, i ovaj ostali iznos je novac građana Hrvatske zato što mi svake godine uplaćujemo Europskoj uniji otprilike 3,5 milijarde kuna – dodaje. 

Zamjerio je gradonačelniku Kirinu i što se u sanaciju nisu uključila divlja odlagališta u Golom Brdu, Rezovcu i Jasenašu čija bi kompletna sanacija došla 180 tisuća kuna, a kada je to predložio, ističe, dobio je prijetnje. 

IMG 20210602 151345

– Dakle ključno je pitanje tko je ovdje dovezao taj otpad i kako je moguće da je moguće 5,5 tisuća kubika ovdje prebaciti, a da to Ivica Kirin nije znao. Ovo se može zvati privremeno odlagalište, ali nikako divlje odlagalište – zaključuje Siniša Prpić. 

(www.icv.hr, ml) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content