SKUPŠTINA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE Za predsjednicu izabrana Ivana Bagarić

Prva konstituirajuća sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije, u novom sazivu nakon svibanjskih izbora, održana je danas (četvrtak) u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku. Uz 47 vijećnika nazočni su bili župan Ivan Anušić te zamjenici župana Mato Lukić, Josip Miletić i Radomir Čvarković.

Za predsjednicu Županijske skupštine izabrana je vijećnica Ivana Bagarić, dok su za potpredsjednike izabrani Hrvoje Lukačević i Goran Đanić.

– Nakon konstituiranja Skupštine Osječko-baranjske županije počinjemo ili bolje rečeno nastavljamo s radom onom dinamikom i smjerom kojeg smo započeli prije četiri godine. Kao i tada, i sada imamo stabilnu većinu u Skupštini što će nam omogućiti stabilno funkcioniranje rada ovog tijela posebno u provedbi važnih projekata.

mini IMG 8384 e1623950275434

Većina vijećnika je nova, a od njih u idućem razdoblju očekujem da dogovorom i voljom za napretkom djeluju u smjeru razvoja Osječko-baranjske županije. Također, dinamika održavanja sjednica jednom mjesečno nastavit će se i dalje jer je pred nama realizacija niza velikih investicija – kazao je župan Ivan Anušić te izrazio zadovoljstvo povratkom sjednica u Veliku vijećnicu Osječko-baranjske županije.

Dodao je da poziciju čini više od 30 vijećnika ta da je siguran kako „kao i u prošlom mandatu, pozicija i opozicija neće praviti razliku između dobrih i kvalitetnih stvari koje radimo”.

Predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić, inače prva žena na toj funkciji, izrazila je zadovoljstvo izborom na tu dužnost, osobito što izabrana jednoglasno.

– Čast mi je što sam izabrana na ovu dužnost, a u isto vrijeme osjećam veliku odgovornost. Svoj ću posao obavljati odgovorno i pošteno, baš kao što sam činila za vrijeme vijećničkog mandata u prošlom sazivu Skupštine. Pozivam sve vijećnike na suradnju, bilo da su iz pozicije ili opozicije jer su svi konstruktivni prijedlozi dobrodošli – kazala je Bagarić, dipl. pravnica iz Valpova, zaposlena u LAG-u Karašica. (www.icv.hr, tj) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content