TIM DONNE VEKIĆ OSTVARIO CILJ: Osijek dobio prvi javni teniski teren

 Premda je osječki Premier Tennis Show, na kojem se trebala okupiti teniska elita u travnju ove godine otkazan zbog epidemiološke situacije, humanitarni cilj je postignut.

– Prošle godine organizirali smo teniski događaj koji ove godine zbog epidemioloških razloga nije održan, no humanitarni dio se nastavlja. Osnovna ideja bila je osnovati prvi javni teniski teren u Osijeku koji bi bio besplatan prije svega djeci i mladima, ali i svima ostalima. Cilj je popularizacijom teniskog sporta u Osijeku napraviti dodatni sadržaj koji će pridonijeti kvaliteti života u gradu – rekao je predsjednik DTT-a Igor Vekić zahvalivši pokroviteljima Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku te sponzorima i timu Donne Vekić.

Posebno je izrazio zadovoljstvo što su stručnjaci spomenuti teren proglasili jednim od najkvalitetnijih u Europi, a najavio je i nove planove u rujnu, kada će, nakon povratka s US Opena biti organizirana egzibicija s profesionalnim tenisačima upravo na tom teniskom terenu.

Župan Ivan Anušić, koji je nazočio jučerašnjoj (petak) konferenciji za medije u povodu izgradnje prvog javnog teniskog terena ostvarenog na inicijativu Donne Vekić i njenog tima, a na lokaciji Drinska 16 A u Osijeku, zahvalio je Donni Vekić koja je već tri godine sportska ambasadorica Osječko-baranjske županije te promovira Županiju i Grad Osijek.

mini IMG 8574

– Zajednički smo realizirali puno sportskih događanja vezano uz tenis, a zahvaljujući obitelji Vekić, koja ima svijest i volju pomoći gradu iz kojeg dolazi, stvoren je jedan od najkvalitetnijih teniskih terena u Europi. Nećemo stati na tome, već ćemo svake godine zajedno s Gradom i Donnom realizirati po jedan teren za mlade, svjesni da je infrastruktura potrebna kako bi se oni bavili sportom. Veseli nas i činjenica da je ovaj teren potpuno besplatan, što do sada nije bilo moguće – rekao je župan Anušić, još jednom čestitajući Donni na izborenim Olimpijskim igrama u Tokiju, kao prvoj sportašici iz Osječko-baranjske županije.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka dr. sc. Dragan Vulin zahvalio se obitelji Vekić, njezinom timu i svima uključenima u uspješno realiziran projekt vrijedan 450 tisuća kuna.

– Ne samo da Donna niže uspjehe i na taj način promovira grad Osijek, već radi značajne stvari za buduće generacije upravo kroz ovakve aktivnosti. Na taj način promiče razvoj sporta i ulaže u njihov razvoj, što je izuzetno hvalevrijedno. Grad Osijek i u budućnosti će podupirati slične projekte jer nam je želja da imamo što više ovakvih terena, u svim dijelovima grada, ali i ne samo teniskih terena, već i drugih igrališta, što će značiti zadržavanje mladih sportaša u Osijeku – zaključio je Vulin.(www.icv.hr, tj) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content