Zavod za javno zdravstvo Sv. Rok VPŽ objavio upute za brzo testiranje za potrebe svadbenih svečanosti

Zavod za javno zdravstvo “Sv. Rok” Virovitičko-podravske županije objavio je upute za uzimanje uzoraka i testiranje brzim testovima na koronavirus za potrebe svadbenih svečanosti. 

Testirati se ne moraju osobe:

  • preboljele od COVID- 19 najviše 180 dana od dana oboljenja
  • osobe koje su prije više od 14 dana primile 2. dozu cjepiva protiv COVID-19
  • preboljeli od COVID-19 i cijepljeni jednu dozu cjepiva
  • djeca mlađa od 12 godina također se ne moraju testirati

Upute za uzimanje uzoraka i testiranje osoba koje je potrebno testirati:

Uzimanje i testiranje uzoraka provodi se po prethodnoj najavi i dogovoru isključivo od strane organizatora vjenčanja (restorani, voditelji svečanih sala, hoteli i sl.).
Organizator vjenčanja dužan je 2 – 3 dana prije vjenčanja poslati popis uzvanika svadbene svečanosti uključujući osoblje, glazbu i sve sudionike na e-mail adresu: [email protected]
Potrebni podaci uzvanika su: ime, prezime, datum rođenja, mjesto stanovanja.

Obvezno je naznačiti broj uzvanika koji će biti testirani dan prije vjenčanja (npr. petkom) – vrijedi za sve lokalne uzvanike, te broj uzvanika koji će biti testirani na dan vjenčanja (npr. subotom) – odnosi se na uzvanike iz drugih gradova, država, glazbeni sastavi i sl. – ako nisu obavili testiranje na svom području.

Uzimanje uzoraka dan prije vjenčanja – petkom (ako je svadbena svečanost subotom) provodi se na lokaciji: Virovitica, Ljudevita Gaja 21 (Izdvojen kontejner – ulaz kod željezničkog kolodvora – male stanice) od 15:00 do 17:00 sati.

Uzimanje uzoraka na dan vjenčanja isključivo za uzvanike iz drugih gradova, država, glazbeni sastavi i sl. provodit će se po dogovoru putem e-mail adrese: [email protected] kada se s organizatorom vjenčanja dogovara točan termin uzorkovanja.

Organizator vjenčanja (restorani, voditelji svečanih sala, hoteli i sl.) dužan je prethodno izvršiti uplatu brzih testova.

Više informacija pročitajte OVDJE.

(www.icv.hr, zzjzvpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content