Župan Igor Andrović u RTL Direktu najavio cijepljenje u „COVID-busu“ koje na području VPŽ starta u ponedjeljak i obuhvatit će 49 naselja

U RTL Direktu, koji je emitiran u srijedu 9. lipnja, gostovao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Govorilo se o cijepljenju protiv bolesti COVID-19, po čemu se Virovitičko-podravska županija do sada istaknula po „inovativnim rješenjima“, što je na sjednici Vlade RH s hrvatskim županima pohvalio i premijer Andrej Plenković.

Naime, Virovitičko-podravska županija je bila prva u Hrvatskoj s “drive in cijepljenjem”, a od ponedjeljka u VPŽ starta “COVID-bus” koji će obići 49 naselja naše županije, u kojem će se cijepiti stanovnici protiv COVIDA-19. I po toj “inovativnoj metodi” VPŽ je prva u RH. O tome je u RTL Direktu, govorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Ideja je da autobus stane u manjim naseljima, kod društvenog ili vatrogasnog doma. Građani će ulaziti na prednja vrata, sjesti i cijepiti se, potom 15 minuta sačekati te nakon toga otići svojim kućama. U ponedjeljak kada krećemo s cijepljenjem u „COVID-busu“, s nama će biti i ministar zdravstva Vili Beroš te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak – najavio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović u RTL Direktu.

Cijepljenje će se obavljati svaki dan od 9 do 17 sati, svakim radnim danom od 14. do 25. lipnja, izuzev 22. lipnja kada je državni praznik. Oni koji u ovom intervalu dobiju svoju dozu cjepiva, drugu dozu će primiti krajem srpnja i početkom kolovoza. Inače, na području Virovitičko-podravske županije prema podacima od 6. lipnja, prvom dozom je procijepljeno 36,3 posto, a drugom dozom 17,3 posto odraslog stanovništva Virovitičko-podravske županije. Ukupno je „potpuno cijepljeno“, 17,3 posto odraslog stanovništva VPŽ, dakle s dvije doze nekog od cjepiva – Pfizer, Moderna, AstraZeneca ili jedna doza Johnsonom.

(vpz.hr, rtl.hr)  

b 1c 1d1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content