Dinamo u prvom pretkolu Lige prvaka dočekuje islandski Valur: Krznar će bez petorice prvotimaca pokušati doći do pozitivnog rezultata uoči uzvrata

Pred nogometašima zagrebačkog Dinama prva je prepreka do grupne faze Lige prvaka. Na stadionu Maksimir od 19 sati ugostit će islandski Valur. Iako će nastupiti bez nekoliko standardnih prvotimaca, reprezentativaca Livakovića, Oršića i Petkovića te Gavranovića i Ademija, “modri” su u ulozi velikih favorita.

Što se tiče gostiju, polovina islandskog prvenstva već je odigrana. Valur je u dosadašnjih 12 odigranih susreta upisao osam pobjeda, tri nerješena rezultata i samo jedan poraz što im je bilo dovoljno za vodeću poziciju s pet bodova prednosti nad prvim pratiteljem.

Dinamo je bez natjecateljske utakmice više od mjesec dana, no veseliti svakako mogu dobri rezultati na pripremama. Slovenska Mura primila je četiri, slovački Sered tri, a ruski Rostov dva pogotka. Upravo je taj posljednji susret bio jedini od ova tri na kojima je vratar Dinama morao po loptu u mrežu. 

Još jedna pozitivna stvar uoči ove utakmice je i ta što se na Maksimir vraćaju navijači, ali u nešto manjem broju. Susret prvog pretkola Lige prvaka poslužit će i za predstavljanje novih dresova, a sve će se moći pratiti od 19 sati u programu HNTV-a.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content