Gimnazijalka Iskra Maravić briljirala na državnoj maturi: Engleski jezik riješila bez greške, iz hrvatskog prva u generaciji

Učenica 4.d razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije Petra Preradovića Virovitica, Iskra Maravić ostvarila je izvanredan rezultat na državnoj maturi. Ispit iz Engleskoga jezika B razine riješila je stopostotonom točnošću, a prva u generaciji je bila i iz Hrvatskoga jezika na B razini. Imala je Iskra na maturi i matematiku, fiziku i informatiku koje je također riješila s odličnim.

Iskra je tijekom školovanja ostvarila brojne uspjehe: prvo mjesto u informatici i biologiji u prvom razredu, u drugom razredu prva mjesta iz matematike, informatike i biologije, u trećem razredu treće mjesto u informatici te u četvrtom razredu treće mjesto u matematici, prvo i drugo mjesto u informatici te sudjelovanje na županijskom i državnom LiDraNu.

Školske godine 2020./2021. izabrana je za najsportašicu Gimnazije – sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz atletike, odbojke, futsala, rukometa, badmintona i stolnog tenisa te se ekipno plasirala na županijsko i državno natjecanje u košarci.

Zanimljivo, Iskra Maravić je 2017. godine bila najučenica osnovnih škola Virovitičko-podravske županije (pohađala je OŠ Josipa Kozarca Slatina). Tada, kao najučenica željela je i uspjela upisati Gimnaziju Petra Preradovića, a danas joj je želja upisati FER.

– Iskri čestitamo i želimo mnogo uspjeha u nastavku školovanja – poručili su iz virovitičke Gimnazije. 

(Gimnazija PP Virovitica, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content