Grad Orahovica povećao jednokratne naknade za novorođenčad, evo koliko sada iznose

Gradonačelnik grada Orahovice Saša Rister donio je Odluku o povećanju naknade za svako novorođeno dijete na području grada Orahovice. Sredstva su osigurana u proračunu za 2021. godinu.

– Svi stanovnici, odnosno roditelji koji imaju prebivalište na području Grada Orahovice, će za svako novorođeno dijete od 1. kolovoza dobiti jednokratnu naknadu u iznosu od 3.000 kuna za 1. dijete, 4.000 kuna za 2. dijete, 5.000 kuna za 3. dijete, 6.000 kuna za 4.dijete, a za 5. dijete i svako sljedeće dijete 7.000 kn. Uz novčanu naknadu Grad Orahovica darovat će i prigodnim darovima novorođenčad – kaže gradonačelnik Saša Rister. Uz zahtjev je potrebno dostaviti rodni list za novorođeno dijete, rodne listove za ostalu djecu, dokaz o državljanstvu roditelja, dokaz o prebivalištu roditelja i dokaz o prebivalištu djeteta.

– Sredstva su osigurana gradskim proračunom, a nadam se kako će sva biti utrošena, a osobno bih volio čak i da moramo povećati ta sredstva što bi značilo da imamo što više naših najmlađih sugrađana. Cilj je ovo i naše pronatalitetne politike jer svjesni smo kako iz dana u dana imamo sve više onih koji odlaze, a posebno mladih i to je velik problem. Zato nisu dovoljne samo ove mjere, po mom mišljenju prije sveg treba osigurati zaposlenje ljudima, posebno mladima i onda do izražaja dolaze i ove ostale mjere koje su nadogradnja svemu i u tom pravcu idemo jer želim da naš grad ponovno diše punim plućima – zaključio je Rister    

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content