Još jedno oduzimanje prednosti: U prometnoj nesreći ozlijeđen motociklist

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenima i 9 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenima su 3 sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđeni, dok su vozač motocikla i biciklista teško ozlijeđeni.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je vozač motocikla zadobio ozlijede opasne po život, se dogodila u subotu u 18,40 sati u Orahovici na križanju Ulice V. Nazora i Ulice A. Šenoe, a do ovog bočnog sudara je došlo uslijed oduzimanja prednosti prolaska.

Druga prometna nesreća sa teško nastradalim sudionikom se dogodila u nedjelju oko 23 sata na križanju ulica Vukovarske i Zlatnog polja u Virovitici i u njoj je teške ozlijede zadobilo 16-godišnji biciklista. I kod nastradalog bicikliste i kod vozača osobnog automobila je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, a obzirom da je vozač osobnog automobila upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i da je višestruki počinitelj toga prekršaja sukladno čl. 229. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ovom vozaču je privremeno oduzet osobni automobil.

Osim ova dva vozača protekli tjedan je utjecajem alkohola utvrđen kod još 2 vozača osobnih automobila, a jedan od njih je upravljao vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje. (PU Virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content