ORAHOVICA Na 2. sjednici Gradskog vijeća konačno usvojen proračun za 2021. godinu

Održana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Orahovice ovog saziva kojoj je nazočilo 10 od ukupno 13 vijećnika uz prisustvo gradonačelnika Saše Ristera te djelatnike JLS-a.

Nakon uvodnog dijela sjednice, svoju vijećničku prisegu položila je vijećnica Grupe Birača Ana-Marija Petin, a potom su vijećnici jednoglasno izabrali i potvrdili nekoliko nužnih vijećničkih odbora, povjerenstava i komisija. U nastavku je predsjednica Vijeća Karmen Halgaš jednoglasno izabrana kao predstavnica Vijeća u Odboru za hrvatske branitelje te je isti također potvrđen. Jednoglasno je potom potvrđen i Godišnji izvještaj o izvršenju odluke o financiranju nužnih rashoda i izdataka za 2020. godinu u sklopu kojeg su jednoglasno potvrđena i ostala izvješća vezana uz Godišnji izvještaj.

Gradsko Vijece Orahovica 2

Ključna je bila 23. točka Dnevnog reda, a to je prijedlog proračuna Grada Orahovice za 2021. godinu. Otvorena je rasprava na kojoj je vijećnica Ana-Marija Petin predložila četiri amandmana, no svi su, prvo od strane gradonačelnika Saše Ristera, a potom i vijećnika većinom glasova, odbijeni, dok je prijedloge HSS-a, SDP, HDZ-a i Nezavisne liste Hrabro, gradonačelnik Rister odgovorio kako su većinom već uvršteni u proračun ili su u planu za narednu godinu. Uslijedilo je glasovanje, devet je vijećnika bilo za, a samo jedan protiv i tako je Grad Orahovica nakon dvije godine, konačno dobila svoj gradski proračun.

-Drago mi je da je sve ovako završilo, jer Orahovica i njeni građani to više nego zaslužuju. Radit ćemo na dobrobit svih građana i truditi se ostvariti sve njihove želje te činiti da naš grad bude ponos svih nas. Posla je pred nama puno, ali već od sutra ćemo zasukati rukave i krenuti odlučno u borbu za bolje sutra našeg grada – rekao je gradonačelnik Rister.

Gradsko Vijece Orahovica 4

Nakon izglasavanja proračuna s devet glasova za, bez izjašnjavanja vijećnice Petin koja je napustila sjednicu, potvrđeno je i niz nužnih prijedloga programa usko povezanih uz gradski proračun. Na kraju sjednice donesen je i Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području grada Orahovice unutar Podmjere 7.4 “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo”, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. a riječ je projektu građenja gradske tržnice.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content