Popravlja se situacija u poplavljenom našičkom području: Službe i dalje na terenu, prati se razvoj situacije

Na zapadu Osječko-baranjske županije, točnije širem našičkom području, koje je jučer (ponedjeljak) zahvatilo snažno nevrijeme praćeno velikom količinom oborina što je uzrokovalo bujične poplave, situacija je pod kontrolom.

-I danas su žurne službe na terenu, sanira se šteta na poplavljenim objektima, ispumpavaju se podrumi i suše obiteljske kuće koje su jučer bile pod vodom. S obzirom na prestanak padalina, situacija se normalizirala, a u danima koji su pred nama, ne očekuju se nove padaline ni poplave- doznaje se iz Kabineta župana Osječko-baranjske županije.

Osobito teško su pogođena naselja Donja Motičina, Martin, Seona, Zoljan, ali i grad Našice u kojima je voda prodrla u stambene objekte. Na terenu su vatrogasci javnih i dobrovoljnih vatrogasnih društava i druge žurne službe koji su počeli sa sanacijom štete.

mini 7
Foto: OBŽ

Poplavljeno područje jučer su obišli župan Ivan Anušić, zamjenik i načelnik Stožera civilne zaštita Osječko-baranjske županije Mato Lukić i zamjenik župana Josip Miletić koji su istaknuli kako će se pobrinuti za što bržu sanaciju oštećenih domova.

– Situacija ide nabolje i očekujemo brzu normalizaciju stanja na terenu – kazao je načelnik Stožera CZ OBŽ Mato Lukić, prilikom jučerašnjeg obilaska.

Željko Kovačević, direktor Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu u Hrvatskim vodama naglasio je kako nastavljaju pratiti stanje na terenu.

mini 10
Foto: OBŽ

– Ostajemo na terenu budno motriti razvoj situacije kako bismo na vrijeme prevenirali eventualne neželjene posljedice – rekao je Kovačević i dodao da je najteže u Donjoj Motičini, Zoljanima te Našicama, ali da će im ove urbane poplave poslužiti kao putokaz za unaprjeđenje sustava obrane od poplava na tom području.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content