Popravlja se situacija u poplavljenom našičkom području: Službe i dalje na terenu, prati se razvoj situacije

Na zapadu Osječko-baranjske županije, točnije širem našičkom području, koje je jučer (ponedjeljak) zahvatilo snažno nevrijeme praćeno velikom količinom oborina što je uzrokovalo bujične poplave, situacija je pod kontrolom.

-I danas su žurne službe na terenu, sanira se šteta na poplavljenim objektima, ispumpavaju se podrumi i suše obiteljske kuće koje su jučer bile pod vodom. S obzirom na prestanak padalina, situacija se normalizirala, a u danima koji su pred nama, ne očekuju se nove padaline ni poplave- doznaje se iz Kabineta župana Osječko-baranjske županije.

Osobito teško su pogođena naselja Donja Motičina, Martin, Seona, Zoljan, ali i grad Našice u kojima je voda prodrla u stambene objekte. Na terenu su vatrogasci javnih i dobrovoljnih vatrogasnih društava i druge žurne službe koji su počeli sa sanacijom štete.

mini 7
Foto: OBŽ

Poplavljeno područje jučer su obišli župan Ivan Anušić, zamjenik i načelnik Stožera civilne zaštita Osječko-baranjske županije Mato Lukić i zamjenik župana Josip Miletić koji su istaknuli kako će se pobrinuti za što bržu sanaciju oštećenih domova.

– Situacija ide nabolje i očekujemo brzu normalizaciju stanja na terenu – kazao je načelnik Stožera CZ OBŽ Mato Lukić, prilikom jučerašnjeg obilaska.

Željko Kovačević, direktor Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu u Hrvatskim vodama naglasio je kako nastavljaju pratiti stanje na terenu.

mini 10
Foto: OBŽ

– Ostajemo na terenu budno motriti razvoj situacije kako bismo na vrijeme prevenirali eventualne neželjene posljedice – rekao je Kovačević i dodao da je najteže u Donjoj Motičini, Zoljanima te Našicama, ali da će im ove urbane poplave poslužiti kao putokaz za unaprjeđenje sustava obrane od poplava na tom području.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content