2. GROFOV KUP Virovitica ”uzela” naslov u kategoriji U-11, Hajduk iz Pakraca završio na drugom mjestu, Suhopolje treće

Danas se na stadionu županijskog četvrtoligaša Suhopolja odigralo drugo izdanje Grofovog kupa u kategoriji U-11. Na turniru je sudjelovalo šest momčadi, a uz domaćina, Suhopolje, nastupali su još Virovitica, NAŠK iz Našica, Vihor iz Jelisavca, Donji Miholjac te Hajduk iz Pakraca.

Zbog broja ekipa natjecanje je organizirano u jednoj skupini po principu ”svatko sa svakim”, a u tom formatu najbolje se snašla momčad Virovitice koja je osvojila prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova.

IMG_7467-CustomU prvoj su utakmici slavili protiv domaće momčadi s 2:1, a u pobjedničkom ritmu nastavili su protiv Donjeg Miholjca (2:1), NAŠK-a (4:0), Hajduka (5:0) i Vihora (4:0).

Ipak, najbitnije od svega bilo je druženje i pružiti djeci jednu ovakvu manifestaciju kojih, ruku na srce, nema previše. Upravo su iz tog razloga zadovoljstvo iskazali treneri, te su samim time najavili gostovanja njihovih momčadi i sljedećih godina.

– Organizacija ovog turnira je odlična, suci su dobri, igra se na dva terena, a opet imamo dovoljno vremena za odmor. Zbilja je sve na najvećoj razini. Teško je u ovo vrijeme dovesti nešto veći broj momčadi zbog godišnjih odmora i ostalih obveza, tako i nama u sastavu nije bilo nekoliko igrača, ali što je tu je, najbitnije je da se djeca zabave i uživaju u nogometu. Moram još jednom pohvaliti Nogometni klub Suhopolje koji se pobrinuo da nam ništa ne fali. Sve je bilo stvarno fantastično- rekao je trener Hajduka iz Pakraca, Dubravko Ljevaković, a s njim se složio njegov kolega iz Miholjca, Toni Lukić.

IMG_7571-Custom– Djeca su imala odlične uvjete, sve je bilo lijepo organizirano i što se tiče nogometa, a i ostalih stvari poput hrane, pića i prostora za odmor. Potrebno je više ovakvih turnira da bi mladi igrači mogli stasati, da bi se mogli družiti i uživati, pogotovo u ljetnim mjesecima kada nema toliko aktivnosti. Nogometni klub Suhopolje ima jedan od najboljih turnira za mlađe uzraste na kojima smo sudjelovali, tako da se veselimo povratku i sljedeće godine- rekao je.

Pohvale za organizaciju turnira stigle su i iz Našica.

– Organizacija je izvrsna, momčadi koje su sudjelovale su dobre, a kvaliteta samog turnira je na jako visokoj razini. Iskreno, iznenadilo nas je ono što nas je dočekalo. Žao mi je jedino što rezultatski nismo bili na očekivanoj razini budući da smo tek krenuli s pripremama, ali nema veze, naši ”klinici” su se lijepo zabavili. Iznimno sam zadovoljan sa svim što nas je dočekalo i nadamo se pozivu i sljedeće godine- rekao je trener NAŠK-a Mihael Horvatek.

IMG_7546-CustomDrugo mjesto na turniru zauzeo je Hajduk koji je u odlučujućoj utakmici za tu poziciju svladao Suhopolje, četvrto mjesto pripalo je Donjem Miholjcu, peti je bio Vihor, a posljednji NAŠK.

Između svih igrača najviše se istaknuo Luka Šafran koji je ponio titulu najboljeg igrača. Najbolji strijelac bio je Jan Feketija, a titulu najboljeg vratara ponio je Zlatko Švajghart. Pehare i medalje najboljima, te trofeje za najbolje pojedince, dodijelio je predsjednik Nogometnog kluba Suhopolje, Ivan Kelečić.

REZULTATI

1. kolo
Suhopolje – Virovitica 1:2
NAŠK – Hajduk 0:4
Vihor – Donji Miholjac 1:4

2. kolo
Virovitica – Donji Miholjac 2:1
Hajduk – Vihor 7:0
Suhopolje – NAŠK 4:1

3. kolo
NAŠK – Virovitica 0:4
Vihor – Suhopolje 0:4
Donji Miholjac – Hajduk 0:2

4. kolo
Virovitica – Hajduk 5:0
Suhopolje – Donji Miholjac 2:1
NAŠK – Vihor 2:3

5. kolo
Vihor – Virovitica 0:4
Donji Miholjac – NAŠK 4:1
Hajduk – Suhopolje 2:0

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content