Dinamo pogotkom Franjića izbacio neugodnu Legiju i stigao na korak od skupine Lige prvaka

U prvom susretu 3. kvalifikacijskog kola UEFA Lige prvaka, koji je odigran prošle srijede u Zagrebu, Dinamo i poljska Legia odigrali su 1:1. Zagrebački plavi su bili svjesni da im samo pobjeda na gostovanju u Varšavi donosi plasman u posljednje kvalifikacijsko kolo.

U odličnoj utakmici u Varšavi, koja je odigrana jučer (utorak) pred 30 tisuća navijača, Dinamo je odigrao hrabro i pobijedio 1:0. Jedini zgoditak postigao je Bartol Franjić na asistenciju Luke Ivanušeca u 20. minuti. Do kraja gostujuća obrana je uspjela amortizirati sve domaće napade i doći do pobjede.

Ovom pobjedom Dinamo je došao na korak do plasmana u Ligu prvaka. Idućeg tjedna igraju se prve utakmice doigravanja za nastup u najboljem europskom klupskom natjecanju.

Zagrebačka momčad gostuje u moldavskom Tiraspolu, gdje ju dočekuje Sheriff, koji je iz daljnjeg natjecanja izbacio beogradsku Crvenu Zvezdu domaćom pobjedom s minimalnih 1:0.

-Došli smo do svog prvog, osnovnog cilja, no sad kad smo već tu, idemo po Ligu prvaka. Sheriff umjesto Crvene zvezde? Držali smo se onog: ‘Tko dođe, dođe’ – između ostalog, rekao je nakon utakmice trener Dinama Damir Krznar.

(www.icv.hr, mš, foto: screenshot, youtube)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content